Spectacolul Hamlet, invitat în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru” de la Craiova
Vineri, 21 aprilie 2023, la Teatrul Național din Craiova, Naționalul timișorean va prezenta spectacolul HAMLET după William Shakespeare în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru”.

Organizatorii au ținut ca, în spiritul tematicii festivalului, să construiască un pod teatral către Capitala Europeană a Culturii – Timișoara 2023. Astfel, după cum se precizează în programul evenimentului, spectacolul a fost selecționat pentru simbolistica sa, considerând că, în anul CEaC – Timișoara 2023, Teatrul Național din Timișoara reprezintă cel mai bine principiile și programul Capitalelor Europene ale Culturii, prin demersul său, asumat și susținut timp de peste un deceniu, de a participa activ la construirea comunității, a societății în datele umanismului, ale civilizației înalte și ale creativității. 

Spectacolul HAMLET, în viziunea artistică a regizoarei Ada Lupu Hausvater și în traducerea remix a dramaturgului Peca Ștefan, recuperează în termenii și în provocările prezentului una dintre cele mai profunde creații ale umanității, piesa HAMLET a inegalabilului William Shakespeare. Hamlet trăiește și moare printre noi. Evoluția, șansa umanității se construiește pe aparenta înfrângere a tuturor acelor Hamlet pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă.

Prezența în cadrul festivalului organizat de Teatrul Național din Craiova deschide un drum nou acestui spectacol atât de iubit de public, alături de bine-cunoscutul actor Claudiu Bleonț, în rolul Fantomei – „Danezul regal”, după cum îl numește Hamlet.

În rolul lui Hamlet evoluează carismaticul actor Matei Chioariu, care, împreună cu Claudiu Bleonț, traversează destinul acestui personaj însoțit de unii dintre cei mai apreciați actori ai trupei Teatrului Național din Timișoara: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Doru Iosif, Cristina König, Marin Lupanciuc, Romeo Ioan, Adrian Jivan, Flavius Retea, Ionuț Iova, Darius Zet, Costa Tovarnisky, Raul Bastean și Claudiu Dogaru.

Universul sonor al acestui spectacol hipnotic aparține celebrei trupe Subcarpați, implicată în crearea acestui spectacol alături de scenografa Iuliana Vîlsan, de muzicianul Ioan Uțu Pascu (sound design) și de KOTKIvisuals, realizator al conceptului video.

„Poduri de teatru” este un eveniment internațional organizat de Teatrul Național din Craiova și Fundația Shakespeare sub egida Festivalului Shakespeare, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la apariția ediției First Folio 1623 a „Operelor Complete” ale lui William Shakespeare și a 50 de ani de la inaugurarea actualei clădiri a teatrului.

Publicul din Timișoara are ocazia de a revedea spectacolul HAMLET pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara joi, 27 aprilie și vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 18. Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la Agenția „Mărășești” a Naționalului timișorean (orar marți – duminică, orele 11-19).

Data: 19 apr 2023, 15:40
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: ada lupu hausvater  craiova  hamlet  poduri de teatru  timisoara 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”"Crai Nou" la Sibiu Opera Festival 2023

Opera Națională București prezintă opereta "Crai Nou",...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...