Spectacolul “Proștii sub clar de lună” își face debutul pe scena teatrului “Alexandru Davila”. Când poate fi urmărit
Teatrul “Alexandru Davila” prezintă “Proștii sub clar de lună”, în regia lui Felix Alexa.

Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești va deschide stagiunea 2023 - 2024 pe16-17 septembrie cu spectacolul “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia renumitului artist Felix Alexa cu Adrian Titieni în rolul emblematic al teatrului mazilian, personajul Gogu. Text extrem de important al dramaturgiei românești, montat pentru prima dată de Lucian Pintilie în 1967 la Teatrul Bulandra, “Proștii subclar de lună” se impune astăzi cu aceeași forță de seducție prin umorul și cinismul său, prin redimensionarea sa la o realitate românească ce agravează temele inițiale alepiesei.

Corupții, escrocii, țoapele sunt astăzi personaje reale din viața cotidiană, iar replicile celebre ale lui Mazilu dau un plus de savoare acestei lumi aflate la granița absurdului. Regizorul Felix Alexa a intuit nu numai strălucirea comică a acestui text celebru, dar și profunzimea sa neliniștitoare. Alături de Adrian Titieni, în echipa spectacolului cunoscutul regizor a ales actori importanți ai Teatrului „Alexandru Davila”, Gogu Preda, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Mirela Popescu, Cătălin Mirea,Adrian Duță, colaborând cu Maria Miu pentru scenografia spectacolului. Cunoscut pentru montările sale moderne și de succes, Felix Alexa se află la prima colaborare cu Adrian Titieni și cu teatrul piteștean, din această întâlnire rezultând un spectacol ironic și cinic, plin de umor de calitate și vervă actoricească,un regal teatral ce deschide stagiunea.

Despre spectacol, regizorul Felix Alexa declară: “Proștii sub clar de lună este un spectacol actual și puternic, deloc realist, dar impregnat de viciile realității, un strigăt de revoltă și dezgust împotriva lumii decorupți și mitocani în care trăim. Personajele lui Mazilu sunt extrem de incitante pentru mine, conțin infinite nuanțe ale prostiei și șmecheriei umane, aș putea spunecă ele sunt profunde în superficialitatea lor, un paradox construit minuțios înspectacol. Mi-am dorit o comedie plină de sarcasm, despre cangrena lumii de azi. Uncarusel vesel și plin de energie al stupidității umane ridicate la rang de crezexistențial”

Spectacolele vor avea loc pe 16, 17, 30 septembrie, la orele 19.00, potrivit dcnews.

Data: 13 sep 2023, 16:33
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: felix alexa  prostii sub clar de luna  teatru  teodor mazilu 

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Ion Roxin

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Cele 3 cancere care dau metastaze cerebrale. Testul care îți arată dacă ai metastaze. Vlad Ciurea: Sunt foarte periculoase. Pleacă de la o tumoare nedepistată și ajung direct în creier

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici

Gina Pistol a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre Smiley: „Este singurul bărbat din viața mea care mi-a făcut asta” / Video

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh, o stea în devenire a folclorului românesc. Fiica lui Christian Sabbagh se lansează în muzică: „În curând va lansa prima ei melodie”/ EXCLUSIV

Irina Fodor, Alexia Eram/ sursa Instagram

Alexia și Aris Eram, penalizați de Irina Fodor la America Express. Fiica Andreei Esca a izbucnit în lacrimi: „Am crezut că înnebunesc”

Bogdan de la Ploiești

Bogdan de la Ploiești, pus la zid, după ce a refuzat să facă poze cu fanii: „Andra, care e vedetă internațională, s-a oprit, iar el nu a făcut-o”

Cătălin Bordea, Micutzu, captură video Youtube

Cătălin Bordea a aflat din presă faptul că Livia l-a înșelat. Cum a reacționat Micutzu când a auzit: „Era mai agitat decât mine”

Sursa foto: Andra, instagram

Andra, mesaj pentru cei care au sărit să o critice că nu știe imnul României: „Nu poți risca. Suntem oameni, avem emoții”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Dan Bittman, atac către show-urile de talente din țara noastră: „E o minciună”. A fost jurat la o astfel de emisiune

sursa foto: Elvira Deatcu, Facebook

Elvira Deatcu, poveste de dragoste ca în filme: “M-am îndrăgostit! Am simțit acei fluturași, ceva ce nu mai simțisem până atunci”

Carol Ionescu

Carol, fiul regretatului artist Șerban Ionescu, mărturisiri emoționante despre tatăl său: „Cred că ar fi foarte supărat. Îmi pare rău, tata” / Video

Sursa foto: Vlad Ciurea, iTHINK cu IUSTI FUDULU

Visul, al optulea mister al creierului. Ce spune Prof. Dr. Vlad Ciurea despre semnificația viselor: "Aşa apar visele premonitorii"

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, rețetă sănătoasă pentru micul dejun. Modul de preparare este unul inedit: „Astfel față de cum face toată lumea”Doamna Noastră de pe Strada 121, în premieră pe 3 decembrie

Noile voci ale teatrului autohton împart scena cu...

Cele DOUĂ ZODII cu noroc în DRAGOSTE în 2024

Horoscop 2024. Care sunt zodiile avantajate de Cupidon?