Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
250 g făină
125 g unt
450 g cireșe
230 ml apă
200 g zahăr
2 linguri amidon
1 gălbenuș
sare
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina cu untul moale, apa, zahărul și sarea. Se obține astfel un aluat sfărâmicios care se lasă la rece pentru 90 de minute.
Într-o cratiță punem cireșele fără sâmburi și lăsăm 10 minute. Adăugăm zahărul și amidonul. Mai lăsăm alte 5 minute. Lăsăm să se răcească compoziția.
Împărțim aluatul în două părți. Partea mai mare o întindem și o așezăm într-o tavă presărată cu făină. Înțepăm aluatul cu o furculiță. Pe pun cireșele.
Restul aluatului se întinde și se taie benzi late. Se pun deasupra cireșelor și se ung cu gălbenușul. Se bagă la cuptor pentru 45 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cirese desert tarta