Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova în colaborare cu Institutul Goethe anunță deschiderea înscrierilor pentru un proiect internațional adresat tinerilor creatori de teatru
Theatre Networking Talents x „New Stages South-East”, coordonat de regizorul Bobi Pricop, este un festival adresat regizorilor de teatru care au absolvit în anii universitari 2020 & 2021, precum și tinerilor dramaturgi.

Ediția 2021 a Festivalului Internațional dedicat Tinerilor Regizori -Theatre NetworkingTalents(TNT), organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și coordonat deregizorul Bobi Pricop, se va desfășura în parteneriat cu Institutul Goethe prin programul „NewStages South-East”.

Ediția din acest an va reuni 5 regizori absolvenți în 2020 și 2021 care vor lucra cu 5 dramaturgi tineri în perioada 19-22 octombrie, sub îndrumarea mentorilor Theodor Cristian Popescu(regizor) & Rebekka Kricheldorf (dramaturg). Atelierele se vor desfășura integral înlimba engleză, atât offline (la Portul Cultural Cetate), cât și prin sesiuni de lucru online.

Cele 5 proiecte care vor rezulta în urma atelierului vor fi prezentate într-un show case online, la care vor participa manageri de teatre, directori de instituții culturale, selecționeri de festivaluri,critici de teatru, îndeplinind astfel misiunea TNT de a deveni o platformă de prezentare atinerilor regizori și creatori de teatru.

Fiecare proiect va fi adoptat de către un teatru partener (Teatrul Național „Marin Sorescu”Craiova, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Național „Radu Stanca”Sibiu - Sectia Germană, Teatrelli, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț), urmând ca în 2022 cele 5 echipe regizor-dramaturg să dezvolte piesele rezultate prin sesiuni de lucru împreună cuactorii teatrelor partenere, în vederea unei prezentări de tip spectacol-lectură / work-in-progress.

Ulterior, proiectele pot fi dezvoltate în spectacole care să intre în repertoriul teatrelor producătoare, iar cele mai bune lecturi performative/spectacole rezultate vor fi prezentate la Berlin în etapa finală a proiectului „New Stages South-East” în 2023.

„New Stages South-East” este un proiect regional al Institutului Goethe, adresat autorilor de teatru și profesioniștilor din domeniu, la care participă artiști din Bosnia Herțegovina, Bulgaria,Grecia (Atena / Salonic), Croația, România / Republica Moldova, Serbia, Cipru.

Temele propuse: Pornind de la subiecte precum migrația, pandemiile, conflictele regionale și regimurile populiste/naționaliste etc., dezvoltate sau adaptate în funcție de zona specifică de interes a fiecărui creator, ne dorim să descoperim modurile în care actualitatea politicăși socială influențează teatrul contemporan.

Condiții de participare: Pentru a se înscrie la procesul de selecție, regizorii trebuie să: - fie absolvenți de regie teatru în anii universitari 2020 și 2021 // diplomă de Licență sau Master; fie buni cunoscători de limbă engleză;  trimită un portofoliu / CV și o scrisoare de intenție (max. 2 pagini), în care să vorbească despre posibile teme/idei pe care își doresc să le dezvolte în cadrul proiectului și așteptările legate de un astfel de proces de lucru.

Pentru a se înscrie la procesul de selecție, dramaturgii trebuie să: - fie buni cunoscători de limbă engleză;- trimită un portofoliu/CV și o scrisoare de intenție în care să descrie temele/ideile pe caredoresc să le dezvolte în cadrul atelierelor, și/sau o schiță/draft pentru o posibilă scenă pe care să o scrie în cadrul proiectului.

Termen-limită: Toate materialele trebuie trimise pe adresa [email protected], până la data de 15 august 2021.Selecția participanților va fi anunțată până pe data de 24 august 2021, iar echipele regizor/dramaturg vor fi alcătuite de coordonatorii festivalului în funcție de temele propuse.

Important: Organizatorii vor deconta cheltuielile de cazare, masă și transport ale tuturor participanților din această fază a proiectului.

 

 

Autor: Romina Băluță | Dată: 14 iul, 22:21

HOROSCOP Dragoste 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

Oare ce vești ne va aduce Cupidon anul următor?

Zodiile cu cea mai puternică intuiție. Văd chiar prin tine

Cu toții suntem intuitivi într-o oarecare măsură, însă...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Teatrul Arte dell’Anima, program luna septembrie

Teatrul Arte dell’Anima vine cu câteva propuneri...

Teatrul Arte dell’Anima, program luna august

Teatrul Arte dell’Anima vine cu câteva propuneri...