Teatrul Mic: Spectacolul „Tartuffe sau Impostorul” transmis online
Data publicării:
Teatrul Mic prezintă live online pe platforma www.piciordeplay.ro spectacolul „Tartuffe sau Impostorul”, în traducerea, adaptarea şi direcția de scenă a lui Gelu Colceag, decorul semnat de Ştefan Caragiu, iar costumele de Liliana Cenean.  

Din distribuție fac parte: Gabi Costin, Vlad Logigan, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Mihaela Rădescu, Vlad Corbeanu, Rareş Florin Stoica, Oana Laura Gabriela, Alexandru Voicu, Viorel Cojanu, Andrei Seuşan, Ştefan Lupu.

Reprezentația programată sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19.00 (GMT+2), la Sala Atelier- Constantin Mille 16 este sold out și va putea fi urmărită, în direct, pe platforma https://piciordeplay.ro/spectacole/tartuffe/.

 

Tartuffe sau Impostorul este considerată una dintre cele mai puternice şi controversate comedii de caracter din literatura mondială, scrisă cu scopul de a denunța fanatismul religios şi ipocrizia practicată de nobilii şi marii burghezi în secolul al XVII-lea.

 

Prin versiunea montată pe scena Teatrului Mic, regizorul Gelu Colceag propune publicului un spectacol de teatru în teatru, în care explorează cu subtilitate efectele comice produse de intrigă și de dramatismul situațiilor.

 

„M-am gândit că, pentru public, ar fi foarte bine să afle puţin şi istoria acestui text, repetatele momente în care el, din cauza unei cenzuri bigote, a fost obligat să schimbe… şi atunci, în prolog şi în epilog, din textele lui Molière, din textele lui [Mihail] Bulgakov, eu am imaginat că, practic, piesa Tartuffe e jucată de trupa domnului Molière (…)Dogma lui Tartuffe, ideologia sa… era o formă de manifestare a unei ideologii de stânga, până la urmă, prin care oamenii erau obligaţi să renunţe mai întâi la tot ceea ce este deşertăciune şi, evident, apoi să se gândească şi să aibă ca ghid în viaţă normele impuse de religie, care, în ultimă instanţă, sunt norme morale”. (fragment dintr-un interviu cu Gelu Colceag, publicat în zilesinopti.ro)

 

Astfel, prin intermediul platformei de streaming online iubitorii de teatru românesc vor avea ocazia să urmărească unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul curent al Teatrului Mic.

Înregistrarea spectacolului va fi disponibilă până la finalul zilei de 30 octombrie 2023.

 

 

Piciordeplay.ro este o platformă de streaming, lansată în perioada pandemiei, cu scopul de a transmite online live cele mai bune spectacole de teatru și de a le facilita spectatorilor din țară și din lume accesul la cultură și la scena românească de teatru.

În primul an de activitate piciordeplay.ro a transmis peste 30 de spectacole live, precum și 10 înregistrări și a avut aproape 10.000 de utilizatori, români din întreaga lume care se bucură de teatrul românesc de calitate, persoane pentru care deplasarea ridică provocări create de vârstă sau dizabilități, sau pur și simplu iubitori de teatru al căror program îi împiedică să urmărească spectacolele în format clasic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului:   spectacol  tartuffe sau impostorul  teatrul mic 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!


Clubul de fotbal „U” Cluj anunță un nou transfer

Superliga României a debutat astăzi, 12 iulie, dar clubul...pixel