Tiberiu Ioana, producătorul general „Ca fetele”, despre provocările meseriei: „Îmi e jenă de echipă dacă greșesc”
Data publicării:
Tiberiu Mihail Ioana, în vârstă de 42 de ani, este producător general și actor în filmul „Ca fetele”, care va fi lansat în cinematografe pe 13 septembrie. Deși a absolvit Facultatea de Drept și a profesat puțin timp, el și-a descoperit adevărata pasiune în cinematografie, un domeniu care l-a fascinat încă din copilărie. Tiberiu este și autorul ideii filmului, inspirat de mama sa, dorind astfel să celebreze puterea și independența femeilor. În trecut, a fost implicat în producția și actoria filmelor „Zăpadă, Ceai și Dragoste” și „Băieți deștepți”.

Spectacola: De ce ar veni oamenii la cinema?

 

Tiberiu Mihail Ioana: „Pe lângă distribuția extraordinară și chimia fantastică între actorii care dau viață personajelor, printre care Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Aura Călărașu, Mircea Andreescu, Marian Râlea, Alina Eremia, Lora, Emil Rengle, Mimi, Cătălin Cățoiu, Cezar Ouatu și subsemnatul, filmul este o poveste curată, frumoasă, cu accente comice, dar și duioase”.

Spectacola: Ce ți-a fost cel mai dificil să gestionezi, pe partea de producție, în timpul filmărilor?

 

Tiberiu Mihail Ioana: „Cea mai dificilă a fost o situație legată de anumite locații de filmare. Noi am filmat timp de aproape trei săptămâni în Ploiești și am avut un buget de 450 de mii de euro, care nu este unul mare.

Aveam totul calculat, pe zile și ore de filmare și am aflat, chiar înainte să filmăm în locurile respective stabilite că ele intraseră în renovare în acea perioadă și nu ne-au anunțat.

A fost foarte greu, a trebuit să luăm decizii rapid, pentru că nu aveam cum să mai amânăm. Am improvizat destul de mult însă și în cele din urmă s-a dovedit la final că unde am filmat a fost chiar mult mai bine și locul respectiv a adus și mai mult farmec producției. Și așa am trecut de la agonie la extaz în doar 12 ore.

Un alt aspect dificil inițial a fost să filmăm la Hipodromul din Ploiești, am avut luni de tratative și solicitări și vreau să îi mulțumesc doamnei Simona Albu, City Manager al orașului Ploiești, care ne-a ajutat foarte mult să reușim acest lucru. A meritat din plin”.

Spectacola: Este a treia oară, după „Băieți deștepți” și „Zăpadă, Ceai și Dragoste” când te afli în dublă ipostază, de producător general și de actor într-un film. Care dintre aceste roluri te reprezintă mai mult și ce ți s-a părut cel mai dificil la fiecare?

 

Tiberiu Mihail Ioana: „Toate ipostazele îmi plac, însă da, fiecare vine cu provocări proprii.  Dar când le faci cu pasiune, depășești mai ușor dificultățile. Cel mai mult mă pricep la cel de producător și cel mai puțin la cel de actor. Însă sunt consecvent și îmi doresc mult să învăț, pentru că sunt îndrăgostit de această zonă. 

Ca producător, totul e dificil. Primul pas este să găsești scenariul potrivit. În România, în cinema, este mai multă nevoie de scenarii comerciale, de calitate, cu mesaje frumoase. 

După care nu e ușor să găsești un regizor care să vină alături de tine, să creadă în povestea ta, să împărtășiți aceeași viziune și să colaborați omogen. Chimia este foarte importantă, din punctul meu de vedere. După care urmează castingul, unde vezi mulți actori foarte buni și de unde este greu să alegi doar unul, refuzându-i pe restul. Și, desigur, să găsești bugetul pentru film este o provocare.

Ca actor, apropo de dificultăți, mie cel mai greu mi se pare să memorez replicile. Și am această teamă constantă să nu le uit, să nu greșesc, mai ales că îmi e jenă de echipă. Cum ar fi să strige first-ul (asistentul de regie) la tine, „Dacă tu, ca producător, nu ți-ai învățat replicile, păi ce pretenții să mai avem de la alții?”. Nu ar fi frumos.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Exclusiv



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel