Titi Aur, după ce un alt camion a rămas blocat în Pasajul Unirii: Pot să bag mâna în foc de un lucru! După un an și jumătate nu vor mai fi accidente acolo
Joi dimineață, un alt camion a rămas blocatul în Pasajul Unirii din București.


Un alt camion a rămas blocat, joi dimineață, în Pasajul Unirii, într-un șir de evenimente nefericite ce pare că nu se mai termină. Problemele în zonă au început după ce, la jumătatea anului trecut, pasajul a fost reabilitat și înălțimea acestuia a fost scăzută de la aproximativ 3,9 metri, la aproximativ 3,5 metri. Printre accidentele care au mai avut loc în pasaj amintim că, în septembrie 2022, un camion a rămas blocat în limitatorul de înălțime de la intrarea în pasaj, iar în a doua parte a lunii decembrie, un autocar cu turiști din Grecia a fost grav avariat de același limitator, eveniment ce s-a soldat cu decesul unui turist grec.


Titi Aur a vorbit, în exclisivitate pentru DC News, despre cauzele care duc la producerea acestor accidente. Expertul în siguranță rutieră a dat exemplul sensurilor giratorii noi care se construiesc într-un loc și care oferă același impact psihologic asupra șoferilor precum renovarea pasajului din Piața Unirii:

„Se întâmplă un lucru foarte normal din punct de vedere al psihologiei traficului. De pildă, atunci când apare un sens giratoriu într-o zonă în care se mergea cu viteză, precum intrarea într-o localitate, în următorul an și jumătate după ce apare sensul sunt șoferi care se urcă pe acel sens giratoriu. E vorba de navetiștii la perioade mari.

Un român care, de exemplu, se duce în Germania o dată la șase luni sau o dată pe an și care a fost în ultimele două decenii de 20-30 de ori în Germania, dar nu în fiecare zi și fiecare lună, când apare undeva un sens giratoriu, a cărui construire a început după ce a trecut el ultima dată pe acolo, în mintea lui, în instinctul lui e că poate să meargă fără probleme și nu se așteaptă să fie un sens giratoriu. E surprins, practic, de acel sens giratoriu și intră în el“, a explicat Titi Aur pentru DC News.

 

Citește aici continuarea interviului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 12 ian 2023, 15:51

DC Media Group Audience

Tudor Chirila, foto Instagram

Tudor Chirilă, răspuns genial pentru copiii săi, după ce i-au cerut să le cumpere telefoane: „Pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală”

Mirela Vaida, captură video Youtube/ Acces Direct

Mirela Vaida este în doliu. Vedeta va lipsi de la Acces Direct: „Este un eveniment greu în familie”

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop. Fenomenul astrologic de pe 9 iunie vine cu schimbări majore pentru zodii

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Voi cu Voicu

Cristina Demetrescu - Horoscopul verii 2023. Zodiile care vor da lovitura: „Mari șanse din punct de vedere profesional, creștere, promovare”

Adam Stavarache, captură video Vorbește lumea

Persoanele cele mai predispuse la divorț, în funcție de data nașterii. Adam Stavarache: „Pot rămâne singure toată viața”

Stephan Pelger, foto Instagram

Ioana Mandache, despre Stephan Pelger: Era foarte trist. Confirmase că vine și la petrecerea Viva, dar nu a mai ajuns

Sursa Freepick

Horoscop. Venus în Leu, de pe 5 iunie. Previziuni pentru ultimele ȘASE semne din zodiac

Sursă foto: Instagram/ Sarah Juree

A fost exclusă din învățământ după ce s-a aflat ce făcea în afara programului. Povestea profesoarei care își vinde pozele online: „Mi-am câștigat întregul salariu anual de profesor”

Sursa foto: Marina Almășan, Facebook

Recunoașteți personajul? Este o cunoscută prezentatoare TV și scriitoare de la noi din țară

Sursa foto: unsplash, autor Obie Fernandez

Cele mai irascibile semne zodiacale. Le este greu să-și schimbe comportamentul

Bianca Drăgușanu, foto Instagram

Educație fără fițe. Fiica Biancăi Drăgușanu merge la o școală de stat: „Dacă eu am crescut normal, la o școală de stat, ea de ce nu ar face asta?”

Sursă foto: Youtube/ theXclusive

Copiii adoptivi ai Luminiței Anghel s-au reîntâlnit. Reacția artistei după ce David Pușcaș a revăzut-o pe Măriuca

Doliu în Televiziunea Română

Dumitru Moroșanu, fost realizator de emisiuni și cel carea pus și bazele...