Tragedie în Coreea de Sud. Cel puțin 149 de morți la o petrecere de Hallloween
Data publicării:
O petrecere de Halloween s-a lăsat cu o tragedie în capitala Coreei de Sud, unde au murit zeci de persoane.

Cel puţin 149 de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite sâmbătă seara într-o busculadă în centrul capitalei Seul, unde zeci de mii de persoane, multe îmbrăcate în costume, au sărbătorit Halloween-ul pentru prima dată după pandemia de COVID-19, informează AFP.

Corpuri înşirate pe trotuar sub pături sau alte giulgiuri improvizate, masaje cardiace efectuate în stradă de trecători la cererea pompierilor copleşiţi de numărul victimelor, oameni deghizaţi sau în ţinute de seară alergând panicaţi: noaptea s-a transformat într-un coşmar în districtul Itaewon, situat în apropierea unei foste baze militare americane şi cunoscut pentru atmosfera sa cosmopolită, baruri şi locuri de petrecere într-un labirint de străzi înguste.

"Prietenul meu mi-a spus: se întâmplă ceva groaznic afară", a spus Jeon Ga-eul, 30 de ani, care se afla într-un bar în momentul tragediei."I-am răspuns: dar despre ce vorbeşti? Am ieşit să văd şi am văzut oameni făcând masaje cardio-respiratorii".

Accidentul, unul dintre cele mai grave din istoria recentă a Coreei de Sud, a avut loc sâmbătă seara în jurul orei 22:00 (13:00 GMT) în apropierea hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de străzi înguste. Şi-au pierdut viaţa cel puţin 149 de persoane, inclusiv doi străini, au declarat pompierii pentru AFP. Ministerul sud-coreean de interne a raportat în jur de 150 de răniţi.

"Oamenii erau unii peste alţii ca într-un mormânt. Unii îşi pierdeau treptat conştienţa, alţii erau în mod evident morţi", a declarat un martor neidentificat pentru agenţia de ştiri Yonhap.

Într-un interviu acordat postului local de televiziune YTN, Lee Beom-suk, un medic care a acordat primul ajutor victimelor, a descris scene de haos şi groază."Când am încercat prima dată să fac un masaj cardiac, erau două victime întinse pe trotuar. Dar, la scurt timp după, numărul a explodat", a spus el."Numeroşi trecători au venit să ne ajute să facem masaj cardiac", a continuat el."Este greu de descris în cuvinte (...) Multe dintre victime erau palide. Nu puteam să le iau pulsul sau să le controlez respiraţia, iar nasurile multora sângerau. Când am încercat să îi reanimez, din gură le-a ieşit sânge".

Într-o înregistrare video distribuită pe Twitter de un utilizator care pretinde că se afla în Itaewon în momentul tragediei se văd sute de persoane, majoritatea foarte tinere şi îmbrăcate în ţinute de cowboy, pirat sau alte deghizări, pe o stradă mărginită de baruri. Scena, calmă la început, devine brusc confuză. Trecătorii sunt împinşi şi cad unul peste altul, se aud ţipete şi o femeie înjură în engleză şi strigă: "O, Doamne! Oh, Doamne!"

În zorii zilei de duminică, în cartier, trecători năuciţi stăteau pe trotuar, verificându-şi telefoanele în lumina roşie a girofarurilor. Alţii se consolau îmbrăţişându-se, în timp ce din unele baruri încă se mai auzea muzică, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului.

Aproximativ 100.000 de persoane, potrivit estimărilor presei locale, veniseră în Itaewon pentru a sărbători Halloween.

Primarul Seulului, Oh Se-hoon, care se afla într-o vizită în Europa, a decis să se întoarcă în grabă, potrivit Yonhap, notează Agerpres.


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Actualitate
Tagurile articolului: coreea de sud  doliu  halloween  morti  tragedie 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel