Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV
Data actualizării:
Data publicării:
Mirela Vaida a dezvăluit,  în exclusivitate pentru Spectacola, câteva trucuri prețioase din bucătărie, ce țin de prepararea bucatelor de Paște. 

Mirela Vaida nu este doar o celebră prezentatoare de televiziune, ci și o gospodină desăvârșită, acest lucru fiind deja știut de toată lumea. Când nu este pe micile ecrane, vedeta încearcă să le facă pe plac copiilor săi prin cele mai alese, dar și tradiționale preparate, astfel încât micuții adoră mâncarea românească. Așadar, masa de Paște a vedetei este și ea completă și conține de la drob, cozonac, pască, până la oră roșii și friptură de miel. Chiar dacă anul acesta va petrece sărbătorile departe de casă, motiv pentru care va lipsi din bucătărie, Mirela Vaida ne-a dezvăluit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre secretul ouălor colorate natural, metodă pe care a învățat-o de la mama sa și pe care o respectă anual.

„Pentru Paște, gătesc de obicei începând cu Joia Mare, când se făceau ouăle roșii, vinerea puneam cozonacul la făcut, iar sâmbăta făcea ultimele preparate, cum ar fi drobul, sarmalele, friptura, ca să fei proaspătă, salata de boeuf, toate preparatele care nu țineau mult la frigider. 

Ouăle încercam să le fac din culori naturale, din coji de ceapă pe care le prindeam într-un ciorap și le legam de ou și puneam frunzulițe de pătrunjel și leuștean, niște lucruri pe care le-am învățat și eu de la mama. Am încercat să le fac și mi-au ieșit cumva. Pasca și cozonacul le făceam tot de joi, pentru că durează mult până frămânți aluatul și durează ore bune să crească. O oră sau mai bine stă și la copt, iar apoi se lasă la răcit câteva ore, pentru că se sfărâmă dacă-l tai fierbinte. De astea e bine să le începi de joi, pentru ca vineri să le testezi să vezi dacă au ieșit ok și duminică să le poți pune pe masă.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Te-ar putea interesa și: De ce nu au voie copiii Mirelei Vaida să urmărească emisiunea sa: „Nu le-am interzis asta, pur și simplu le-am spus că...” / EXCLUSIV

Cum va petrece Mirela Vaida de Paște, anul acesta

Anul acesta, Paștele o prinde pe vedeta de la Acees Direct în Ardeal, acolo unde va susține un spectacol în Prima zi de Paște. Partea cea mai bună este că soțul acesteia are multe rude acolo, motiv pentru care nu vor lipsi nici mesele în familie sau slujba de Înviere.

„Anul acesta sunt invitată să cânt la Târgul Mureș, am fost și anul trecut și merg și anul acesta în același loc, cu mai mulți artiști din România. Este atipic și nu prea, pentru că soțul meu are multe rude acolo, bunicul lui a fost din Târgul Mureș și practic verișorii, unchii sunt acolo și o să se îmbine munca cu tradiția și familia. Vom pleca de vineri și vom sta acolo în familia și duminică va fi acest spectacol de Paște. Copiii vor fi la bunicii de la Cluj încă de vinerea asta, pentru că începe vacanța și nu avea rost să îi țin în București o săptămână, pentru că noi suntem la serviciu. Ne vom reîntâlni cu ei acolo, de Paște. Deci este un Paște petrecut în Ardeal, ceea ce cumva îmi convine, pentru că sunt eu gospodină, dar eram puțin obosită și să mă apuc acum să gătesc toate cele, parcă e mai frumos să merg în Ardeal și să fie făcute. 

Ardelenii au de toate, și ei știu să facă la fel de bine preparatele de Paște, și la ei iese la fel de bine cozonacul și pasca. Ne propunem să mergem la catedrală la Înviere. Aștept să văd cum este Paștele în Ardeal, pentru că și acolo sunt oameni iubitori de tradiții și așa un Paște departe de casă nu am mai avut de mult timp.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.

Pe aceeași temă: Mirela Vaida, rețetă specială de cozonac moldovenesc: „Acesta e cozonacul din copilăria mea. Îmi place să fie felia galbenă, mare” / EXCLUSIV


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Exclusiv
Tagurile articolului: bucătărie  interviu  mirela vaida  oua de paste  retete  sarbatori pascale 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...

pixel