Ilinca Vandici, reacție neașteptată după ce Irina Columbeanu s-a fotografiat cu o geantă de 30.000 de euro: „Mare mi-a fost surprinderea. Am apreciat-o....”
Dacă de regulă, Joseph Hadad le prezintă fanilor săi cele mai ușoare trucuri și rețete din bucătăriile lumii, de această dată, celebrul bucătar chef și-a propus să le dezvăluie urmăritorilor o tehnică ceva mai deosebită de pregătire a cărnii sau peștelui, după preferințe. Este vorba despre gătitul în crusta de sare, care nu se face foarte greu și care oferă preparatului un gust deosebit. Cu toate acestea, în funcție de materia primă pe care o ai pe blatul de lucru, trebuie să cunoști câteva reguli simple.
„Gătitul în crustă de sare este una din cele mai vechi tehnici de preparare a alimentelor, dar continuă să fie una foarte apreciată și spectaculoasă, mai ales dacă aduceți în centrul mesei piesa de rezistență (pește, carne) în crusta consistentă de sare pe care o spargeți apoi cu un ciocănel. Bucata de carne se acoperă cu o crustă generoasă de sare amestecată cu albuș de ou, care să o sigileze și se dă la cuptor. „Tencuiala” aceasta permite sucurilor să stea în interior, cărnii să se gătească în propriul abur și de asemenea o și asezonează. Temperatura cuptorului trebuie să fie ridicată (250oC) ca să permită crustei să se întărească repede. Nu umblați la crustă în timpul coacerii. Pentru pește țineți la cuptor aproximativ jumătate de oră pentru fiecare kilogram, iar pentru carne, cam o oră per kilogram.”, spune Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Se pare că peștele în crustă de sare este destul de celebru și printre preferințele vedetelor. În urmă cu ceva timp, Mihai Bobonete a dezvăluit rețeta sa specială, pe care obișnuiește să le-o pună pe masă celor dragi. Se gătește extrem de ușor, este foarte bună, iar rezultatul final este unul pur și simplu spectaculos, promite el.
Ingrediente:
Astfel, prima dată trebuie să amesteci sare cu un albuș de ou, întrucât aceasta va fi compoziția care va forma crusta ce va înveli dorada. Apoi, Mihai Bobonete unge peștele pe ambele părți cu o pastă din rucola, sare și ulei de măline, pe care o pisează bine, iar la interior adaugă și câteva felii de lămâie. La final, peștele este învăluit pe toate părțile în sare și acoperit cu hârtie de copt. Acesta este pus în cuptor, ulterior, și lăsat timp de aproximativ 45 de minute la copt.
„Amestec sare cu albuș de ou. Trebuie să-i pui sare și sus și jos, peștele trebuie să fie pus pe un pat de sare. Îi dăm câteva tăieturi la doradă, foarte fine și mici. Masez peștele cu o soluție de ulei, usturoi și rucola, după care pun lămâie în interior. Am așezat peștele în tavă și îl acoperim pur și simplu cu sare. Cuptorul trebuie să fie încins. Acoperim dorada în hârtie de copt. O punem la 200 de grade, 45 de minute. Dorada e un pește foarte bun, consistent, iar aceasta e o rețetă foarte simplă. Arată foarte bine.”, a dezvăluit Mihai Bobonete, pe Youtube.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Regele Charles a luat o...
Universitatea Cluj a strâns un...