Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Masa de Revelion este extrem de importantă pentru multe gospodine care se pregătesc să petreacă trecerea către Noul An acasă, alături de cei dragi. Totul trebuie să fie pus la punct perfect, iar meniul ideal trebuie să fie și el unul variat, ca la restaurant, adică de la aperitive, fel principal, până la desert. Astfel, pentru a-și inspira fanii cu cele mai delicioase rețete, chef Joseph Hadad a dezvăluit cum arată rețeta ideală de pui la cuptor pentru Revelion, dar și ce garnitură inedită poți servi lângă el.
„În aceste zile speciale vrem ca și mesele noastre să fie speciale, iar dacă plănuți să organizați o petrecere acasă pentru Revelion sau și în alte ocazii, de ce nu, m-am gândit să vă ofer câteva trucuri care să vă ajute să gătiți cea mai bună versiune a preparatelor festive.
Dacă decideți să pregătiți un pui la cuptor, atunci ați putea să vă gândiți și la o garnitură mai specială: pâinea îmbibată în pui. Mai exact, tăiați felii groase de pâine de calitate (eventual pâine cu maia) și puneți-le pe fundul unei tăvi cu grătar. Stropiți pâine cu ulei de măsline și presărați puține sare. Puneți pe grătar puiul pregătit pentru coacere și dați totul la cuptor. Pe măsură ce carnea se va găti, va lăsa să se scurgă din ea sucurile delicioase ce se vor îmbiba în pâine, iar aceasta, până ce puiul va fi gata, va deveni caramelizată și gustoasă. Pentru și mai multă aromă, puteți toca ceapă și tarhon foarte fin și să le presărați deasupra feliilor de pâine când le puneți la copt. Pâinea îmbibată cu pui poate fi servită ca garnitură pentru friptură, dar poate fi păstrată și pentru a doua zi și folosită pe post de crutoane pentru o supă sau salată, obținând o panzanella și mai gustoasă.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
„Un alt truc gustos pentru pui este să îl poșați în vin alb. Acesta îi va da o aromă foarte plăcută. După poșare îl puteți fie sota în tigaie, fie coace la cuptor. Mai ales pieptul de pui primește o aromă specială prin acest procedeu. Iar în cazul în care nu aveți o sticlă de vin alb la îndemână, poșarea în apă cu zeamă de lămâie poate și ea să ajute.
De asemenea, știți că în rețetele mele de carene (și nu numai), adesea apare scorțișoara ca ingredient de aromă. Acest condiment este unul foarte important în Nordul Africii și Orientul Mijlociu și merge perfect în preparatele ce presupun carne, fie ea de pasăre, vită sau oaie. În plus, zaharurile din scorțișoară se caramelizează la gătire, dând o aromă complexă preparatului final. Așadar adăugați scorțișoară la marinadele în care țineți carnea sau direct în compoziția mâncărurilor pe care le faceți pentru o notă mai exotică a preparatelor festive. Să trecem acum și la niște garnituri, iar legumele la grătar sunt printre cele mai sănătoase și gustoase garnituri. Pentru a obține legume perfecte, însă, aveți nevoie de un mic truc: hașurarea suprafeței lor. Micile tăieturi vor permite căldurii să pătrundă mai ușor în interiorul legumelor și să elibereze umiditatea acestor, făcând posibilă gătirea mai rapidă și caramelizarea perfectă a acestora.”, a mai spus el.
Nu în ultimul rând, celebrul bucătar chef are și un truc excelent prin care poți folosi piureul neconsumat de la mesele precedente.
„Și un ultim truc pentru a doua zi, în cazul în care vă rămâne piure de cartofi de la masa festivă. Puneți-l într-un vas termorezistent și turnați smântână de gătit grasă deasupra. Acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați-l la frigider. A doua zi, când sunteți gata să pregătiți masa, puneți vasul ca atare la cuptor la 150oC pentru aproximativ o oră. Veți obține un piure la fel de cremos și proaspăt ca în prima zi.”, a încheiat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete