Trucuri și rețete delicioase pentru masa de Revelion. Chef Joseph Hadad: „Cea mai bună versiune a preparatelor festive”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva idei de preparate pe care trebuie să le încerci și tu pentru masa festivă. 

Masa de Revelion este extrem de importantă pentru multe gospodine care se pregătesc să petreacă trecerea către Noul An acasă, alături de cei dragi. Totul trebuie să fie pus la punct perfect, iar meniul ideal trebuie să fie și el unul variat, ca la restaurant, adică de la aperitive, fel principal, până la desert. Astfel, pentru a-și inspira fanii cu cele mai delicioase rețete, chef Joseph Hadad a dezvăluit cum arată rețeta ideală de pui la cuptor pentru Revelion, dar și ce garnitură inedită poți servi lângă el.

„În aceste zile speciale vrem ca și mesele noastre să fie speciale, iar dacă plănuți să organizați o petrecere acasă pentru Revelion sau și în alte ocazii, de ce nu, m-am gândit să vă ofer câteva trucuri care să vă ajute să gătiți cea mai bună versiune a preparatelor festive.

Dacă decideți să pregătiți un pui la cuptor, atunci ați putea să vă gândiți și la o garnitură mai specială: pâinea îmbibată în pui. Mai exact, tăiați felii groase de pâine de calitate (eventual pâine cu maia) și puneți-le pe fundul unei tăvi cu grătar. Stropiți pâine cu ulei de măsline și presărați puține sare. Puneți pe grătar puiul pregătit pentru coacere și dați totul la cuptor. Pe măsură ce carnea se va găti, va lăsa să se scurgă din ea sucurile delicioase ce se vor îmbiba în pâine, iar aceasta, până ce puiul va fi gata, va deveni caramelizată și gustoasă. Pentru și mai multă aromă, puteți toca ceapă și tarhon foarte fin și să le presărați deasupra feliilor de pâine când le puneți la copt. Pâinea îmbibată cu pui poate fi servită ca garnitură pentru friptură, dar poate fi păstrată și pentru a doua zi și folosită pe post de crutoane pentru o supă sau salată, obținând o panzanella și mai gustoasă.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Cristina Demetrescu, previziuni astrale pentru 2024. Ce le așteaptă pe zodii în Noul An: „Sunt pe val. Pot câștiga bani”

Trucuri pentru masa de Revelion

„Un alt truc gustos pentru pui este să îl poșați în vin alb. Acesta îi va da o aromă foarte plăcută. După poșare îl puteți fie sota în tigaie, fie coace la cuptor. Mai ales pieptul de pui primește o aromă specială prin acest procedeu. Iar în cazul în care nu aveți o sticlă de vin alb la îndemână, poșarea în apă cu zeamă de lămâie poate și ea să ajute.

De asemenea, știți că în rețetele mele de carene (și nu numai), adesea apare scorțișoara ca ingredient de aromă. Acest condiment este unul foarte important în Nordul Africii și Orientul Mijlociu și merge perfect în preparatele ce presupun carne, fie ea de pasăre, vită sau oaie. În plus, zaharurile din scorțișoară se caramelizează la gătire, dând o aromă complexă preparatului final. Așadar adăugați scorțișoară la marinadele în care țineți carnea sau direct în compoziția mâncărurilor pe care le faceți pentru o notă mai exotică a preparatelor festive. Să trecem acum și la niște garnituri, iar legumele la grătar sunt printre cele mai sănătoase și gustoase garnituri. Pentru a obține legume perfecte, însă, aveți nevoie de un mic truc: hașurarea suprafeței lor. Micile tăieturi vor permite căldurii să pătrundă mai ușor în interiorul legumelor și să elibereze umiditatea acestor, făcând posibilă gătirea mai rapidă și caramelizarea perfectă a acestora.”, a mai spus el.

VEZI și: Cum te coafezi de Revelion simplu, acasă: „Veți fi uimite de ce look natural veți avea”. Care sunt tendințele pentru care poți opta / EXCLUSIV

Ce poți face cu piureul rămas de la alte mese

Nu în ultimul rând, celebrul bucătar chef are și un truc excelent prin care poți folosi piureul neconsumat de la mesele precedente. 

„Și un ultim truc pentru a doua zi, în cazul în care vă rămâne piure de cartofi de la masa festivă. Puneți-l într-un vas termorezistent și turnați smântână de gătit grasă deasupra. Acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați-l la frigider. A doua zi, când sunteți gata să pregătiți masa, puneți vasul ca atare la cuptor la 150oC pentru aproximativ o oră. Veți obține un piure la fel de cremos și proaspăt ca în prima zi.”, a încheiat acesta.

Citește și: Alimentele pe care trebuie să le eviți în noaptea de Revelion. Dr. Anca Hâncu, la Pastila de Frumusețe / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel