Un cutremur puternic a avut loc în Maroc. Au fost ucise cel puțin 296 de persoane
Data actualizării:
Data publicării:
Cel puțin 296 de persoane au fost ucise în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade în Morocc.

Cutremurul a avut loc vineri seara târziu, avariind casele din marile orașe și provocând panică în rândul oamenilor care au ieșit pe străzi. Rapoartele sugerează că unele clădiri din Marrakech s-au prăbușit. Se spune că multe dintre victime se află în zone greu accesibile la sud de Marrakech.

Un cutremur puternic a avut loc în Maroc

Cutremurul a avut loc vineri seara târziu, avariind clădiri din marile orașe și provocând panică în rândul oamenilor care au ieșit pe străzi. Cel puțin 153 de persoane au fost rănite și sunt tratate în spitale.

Martori din Marrakech au declarat pentru agenția de presă Reuters că unele clădiri s-au prăbușit. Crăpături mari au fost observate într-o secțiune a zidurilor orașului medieval.Televiziunile locale au difuzat imagini cu minaretul unei moschei căzut, cu dărâmături așezate pe mașini distruse. Alte persoane au fost văzute țipând în timp ce ieșeau în fugă din centre comerciale și restaurante.

Oficialii fac eforturi pentru a curăța drumurile, astfel încât ambulanțele și ajutoarele să poată ajunge la cei afectați, dar distanțele mari dintre satele de munte înseamnă că va dura ceva timp până când se va afla amploarea totală a pagubelor.

Montasir Itri, un locuitor din satul de munte Asni, nu departe de epicentru, a declarat că majoritatea caselor au fost avariate, adăugând: "Vecinii noștri sunt sub dărâmături și oamenii lucrează din greu pentru a-i salva folosind mijloacele disponibile în sat", potrivit newssky.com

Au fost raportate replici - bărbați, femei și copii au rămas pe străzi, speriați de noi cutremure.

Potrivit USGS (US Geological Survey), epicentrul a fost localizat în Munții Atlas, la aproximativ 70 km de Marrakech, o destinație turistică populară. USGS a adăugat că acesta se afla la o adâncime relativ mică, de 18 km (11,5 mile). Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure din Maroc din ultimii ani - și, deși sunt relativ rare, un cutremur cu magnitudinea de 5,8 în 1960 a provocat mii de morți.

Legile privind construcțiile au fost schimbate după acel cutremur, a declarat corespondentul Sky News în Africa, Yousra Elbagir, de la Johannesburg.

"Dar Marrakech este o zonă istorică, iar cutremurul a avut loc chiar la sud de oraș, așa că multe clădiri vechi s-au prăbușit.

"Sunt clădiri vechi de secole, este un loc foarte istoric".

Marrakech a fost o zonă de pelerinaj și migrație timp de secole, a spus ea, mulți oameni călătorind acolo pentru a vizita vechile situri sufite. Se așteaptă ca numărul persoanelor ucise să crească în următoarele ore, a spus ea. Cutremurul a fost resimțit până în Portugalia și Algeria.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Actualitate
Tagurile articolului:   cutremur  maroc  morti 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”Horoscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...