Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a preparat o rețetă absolut delicioasă, care poate fi consumată și în perioada postului: Spaghete cu sos de roșii și ciuperci pane
CITEȘTE ȘI: Rețetă de POST: Falafel. Cori Grămescu, truc ingenios pentru pregătirea năutului
1 kg roșii tocate cuburi din conservă
400 gr roșii pasate
rozm
busuioc
usturoi verde
1 ardei iute
sare ulei de măsline
puțin zahăr
400 gr paste
Pentru ciupercile pane:
ciuperci
făină
pesmet panko
apă
sare și piper
ulei pentru prăjit
Într-o tigaie punem uleiul la încins și călim usturoiul verde, tăiat rondele. Adăugăm și ardeiul iute tocat mărunt.
Adăugăm și roșiilei, sare, zahăr, busuioc verde și rozmarin verde și lăsăm să fiarbă la foc mic 2 ore. Putem adăuga un pagar de apă dacă scade prea mult.
Între timp, fierbem spaghetele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, adăugăm sosul de roșii peste ele.
CITEȘTE ȘI:Rețetă de post: HAMBURGERI de dovleac și orez
Ciupercile vor fi preparate la fel ca șnițelele, doar că vor lipsi ouăle din compoziție.
Astfel că, vom pregăti o compoziție din apă, făină, sare și piper, prin care vom trece ciupercile tăiate în două în prealabil. Le punem la prăjit pe ambele părți și le scoatem pe un șervețel uscat, pentru a elimina excesul de ulei.
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Tofu cu legume sote. Rețeta de post a Adelinei Pestrițu
Mucenicii sau sfințișorii, cum sunt cunoscuți în anumite zone ale țării, au devenit desertul-vedetă al lunii martie.
Iată o rețetă delicioasă de mucenici moldovenești, unși cu miere și tăvăliți prin nucă.
500 g faină25 g drojdie proaspăt7 g drojdie uscată70 ml ulei100 g zahăr260 ml lapte de soialapte de vacă/apă1 vârf cuțit sare1 linguriță plină de coajă de portocală rasăcca 100 – 150 g nucă măcinată4-5 linguri miere
Punem făina într-un vas, iar în centrul ei adăugam drojdia dizolvată în laptele sau apa calduță, uleiul, zahărul și coaja rasă de portocală. Frământăm până când aluatul prinde consistență, apoi adăugăm un vârf de cuțit de sare și frământăm până obținem un aluat elastic. Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul.
Formăm șnururi lungi și nu foarte subțiri de aluat, din care formăm ulterior mucenici în forma de 8. Punem mucenicii de post în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm o distanță de câțiva cm între ei.
Lăsăm mucenicii moldovenești de post la crescut o oră, acoperiți cu un șervet, într-un loc călduț, apoi îi ungem cu puțin lapte de soia sau apă calduță.
Coacem mucenicii în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15-20 minute.
"Urmează siropul și siropul trebuie să fie foarte, foarte aromat. Pentru sirop aveți nevoie de un kg de zahăr, circa 600-700 de grame de apă. Lăsați-l să fiarbă aproximativ 15 minute, dați-l jos de pe foc, iar apoi adăugați coajă de portocală, coajă de lămâie și un pic de aromă de vanilie. Astfel, în momentul când veți trece sfințișorii prin acest sirop se vor aromatiza foarte, foarte bine. În plus, mai aveți nevoie de miere, asta pe final, pentru că aceștia trebuie glazurați cu miere. Este foarte important să aveți o miere parfumată. V-aș recomanda o miere de tei." a spus Vlăduț în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", difuzată pe Antena 1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: neatza post rețetă spaghete vladut
Daniela Simulescu, astrolog DC...