Vovo Violin, violonist profesionist, povestea unei cariere impresionante și planurile de viitor: „Toate zilele mele au legătura cu muzica”
Data publicării:
Vovo Violin, pe numele său real Vardianu Emanuel, un violonist de excepție și artist olimpic național, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, unde a dezvăluit povestea parcursului său artistic, secretele din spatele spectacolelor sale inedite și planurile de viitor.

Vardianu Emanuel, cunoscut în lumea artistică drept Vovo Violin, este un violonist profesionist, artist olimpic național, cu numeroase premii internaționale în palmares și absolvent al Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, secția Vioară. Proiectul său aduce o atmosferă unică printr-un program artistic instrumental, de la caffe concert și tango, la pop, R&B și muzică tradițională românească.

1. Ai o carieră impresionantă ca artist olimpic național, cu numeroase premii internaționale și ca absolvent al Conservatorului de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Cum a început povestea ta cu vioara și ce te-a determinat să urmezi acest drum?

Datorită tatălui meu, povestea mea muzicală a început la vârsta de 3 ani când mergeam împreuna cu el la repetițiile orchestrei Teatrului Muzical Nae Leonard din Galați, din care tatăl meu făcea parte. La vârsta de 7 ani am început să studiez vioara, iar de atunci au fost foarte puține zile în care să nu pun mâna pe vioară.

2. Cum consideri că formarea ta la Conservatorul de Muzică din Cluj, una dintre cele mai prestigioase instituții din țară, a influențat stilul și abordarea ta artistică?

Formarea mea muzicală a început de la vârsta de 7 ani, iar cei mai importanți profesori din viața mea au fost 3 oameni - tatăl meu, domnul profesor Marian Sava din Galați dar și cel de la care am învățat cel mai mult, maestrul Daniel Podlovski. Acesta m-a ajutat să înțeleg mult mai bine vioara și muzică în general.

 

3. A fost vreun moment pe parcursul formării tale când te-ai îndoit de drumul ales?

Niciodată. În fiecare zi mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul pe care mi l-a dat.

4. Spectacolele tale îmbină eleganța muzicii instrumentale cu dinamismul dansului. Cum ai ajuns la această combinație și ce impact crezi că are asupra publicului?

Stilul meu, fiind bazat din copilărie pe genul clasic, m-a ajutat să îmi creez propriul meu playlist unic în România, o combinație la care am ajuns de-a lungul timpului observând piesele cele mai populare.

 

5. Ce provocări întâmpini atunci când trebuie să treci de la un gen la altul în cadrul aceluiași spectacol?

Nu este o provocare pentru mine să trec de la un gen la altul. Din contră, este o plăcere pentru că pot să trec prin mai multă stări emoționale, atât eu cât și ascultătorii programului meu artistic.

 

6. Cum adaptezi genuri precum R&B sau pop pentru interpretarea instrumentală la vioară, menținând totodată energia și emoția pieselor originale?

Datorită faptului că vioara este regina instrumentelor, consider că se poate cânta orice gen muzical cu acest instrument, bineînțeles adaptat într o manieră elegantă.

 

7. Tangoul este un gen cu o încărcătură emoțională puternică. Ce te inspiră atunci când interpretezi acest stil și ce reacții primești de la public?

Tangoul  este un dans și gen muzical care se asociază cu iubirea, iar publicul este foarte deschis să asculte acest gen, deoarece îi duce cu gândul la persoanele dragi.

 

8. Ai avut momente în care publicul ți-a oferit un feedback care te-a impresionat profund? Poți să ne împărtășești o astfel de experiență?

De fiecare dată când am avut un concert sau un eveniment privat, publicul a fost foarte mulțumit, asta probabil pentru că îmi aleg publicul și evenimentele la care prestez.

 

9. Ce înseamnă pentru tine un spectacol perfect? Cum știi când ai reușit să creezi o experiență cu adevărat memorabilă pentru cei prezenți?

Spectacolul perfect pentru mine înseamnă să transmit emoție publicului prin muzică mea. Când am plecat din locație să le rămân în minte cu programul meu artistic, și să își dorească să mă asculte din nou.

10. Să fii un artist de succes presupune multă muncă și dedicare. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Toate zilele mele au legătura cu muzica. Nu există zi fără Dumnezeu, familie și muzică.

 

11. Plănuiești să colaborezi cu alți artiști sau să dezvolți proiecte care să includă și alte forme de artă?

Sunt mereu într-o continuă evoluție, așa că sunt deschis la orice colaborare care mă ajută să cresc.

 

12. Cum vezi rolul muzicii instrumentale în lumea modernă a divertismentului, dominată de tehnologie și digitalizare?

Muzică evoluează foarte mult în fiecare zi, foarte multe genuri muzicale încep să fie combinate, iar toate aceste combinațîi se fac prin muzica instrumentală, toate proiectele muzicale încep din acest punct.

 

13. Care sunt cele mai mari visuri pe care le ai ca artist și cum te pregătești pentru a le transforma în realitate?

Visul meu ca artist este ca muzică mea să ajungă la urechile cât mai multor oameni. Proiectul meu a început de la ideea de a schimba mentalitatea oamenilor (mirilor), ca în loc de melodia tradițională de primire a invitaților ce se repetă la nesfârșit timp de o oră, poate chiar și mai mult, să fie înlocuită cu un program artistic care să se integreze perfect pentru un eveniment deosebit. 

 

14. Dacă ar fi să te întorci în timp, ce sfat ți-ai da ție, celui care abia începea să cânte la vioară?

Aceleași sfat pe care l-am primit de la profesorii mei: Să nu treacă o zi fără să studiezi.

 

15. Cum crezi că arată viitorul pentru Vovo Violin și ce noi experiențe pregătești pentru publicul tău?

Pentru proiectul Vovo Violin văd un viitor plin de evenimente deosebite la care oamenii vor fi încântați să mă asculte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Exclusiv

Cum va fi vremea în țară. Busu anunță prognoza meteo

Busu a spus la ce temperaturi să ne așteptăm în...



Sursă foto: Facebook/Alina Pușcaș. Sursă foto: Facebook/Octavia Geamănu

Scandal de proporții între Octavia Geamănu și Alina Pușcaș. Cele două foste colege de la Antena 1 și-au aruncat cuvinte grele: „Mi-e silă de ipocrizia asta”

Sursă foto: Freepik

Patru zodii primesc un dar special de la Univers de Moș Nicolae. Vezi dacă te afli printre ele

Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 2 - 8 decembrie. Zodia care primește vești foarte bune la început de lună

Sebastian Dobrincu și Otniela Sandu. Sursă foto: Instagram/Sebastian Dobrincu

Sebastian Dobrincu și-a asumat relația cu Otniela Sandu. Declarația de dragoste pe care a făcut-o pentru iubita sa

Sursă foto: Pexels

Doliu în familia Cercel. „Dumnezeu să te odihnească, om bun...” - Foto în articol

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: YouTube/Acasa La Maruta

Ioana Ginghină, atrac dur la adresa lui CRBL, după ce a apărut în podcastul lui Cătălin Măruță: „Îl acuz”

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru 2025. Zodiile care vor avea parte de un an excelent

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 2 - 8 decembrie 2024, cu Roxana Ivanciu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Motivul pentru care Emilia Ghinescu și-a înșelat soțul cu un afacerist controversat: „A fost alegerea lui dacă rămâne sau nu alături de mine”

Foto Freepik

Greutățile iau sfârșit pentru 4 zodii, după ce Neptun iese din retrograd pe 7 decembrie 2024

Captură video: YouTube/theXclusive

Motivul pentru care Mona Segall nu mai vorbește cu Bursucu': „Nu am crezut vreodată că o să hrănesc un șarpe care mă va mușca pe la spate”

Cristina Demetrescu, foto Instagram

Astrologul Cristina Demetrescu avertizează: „Retrogradările planetare aduc haos și inconștiență colectivă”




pixel