Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
2 dovlecei
2 cepe
3 morcovi
3 ardei grași roșii
3 roșii
5 căței de usturoi
3 linguri ulei de floarea soarelui
Sare
Mod de preparare:
O tavă de cuptor trebuie unsă cu puțin ulei. Punem dovleceii tăiați bucății medii. Înainte aceștia trebuei curățati de coajă și de semințe.
Peste dovlecei adăugați ceapa tăiată julien și morcovii, rondele.
Ardeii trebuie curățați doar de cotoare, la fel și roșiile și puse peste celalalte legume.
Stropim totul cu puțin ulei și băgăm la cuptor la 220-250C pentru circa 60 de minute.
La mijlocul timpului de coacere, amestecați în legume cu o lingură de lemn.
Lăsați să se răcească pentru 20 minute.
Dupa ce se racoresc curatati de coaja rosiile si ardeii.
Puneți totul într-un robot de bucătărie și mixați bine.
Turnați compoziția într-o cratiță, potriviti de sare si adaugati usturoiul pisat si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic.
Pentru a pune zacusca în borcane, este nevoie de un timp mai mare de fierbere, chiar 40 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecei retete zacuscă