Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
1,2 kg vinete coapte (curățate și scurse) sau 2,5 kg vinete proaspete
500 g ardei kapia copți și decojiți sau 1 kg ardei proaspeți
200 g ceapă
250 ml ulei de floarea soarelui
500 ml suc gros de roșii sau 1 kg de roșii proaspete
2 lingurițe sare
1 linguriță rasă piper măcinat
2 foi de dafin
Mod de preparare:
Într-o cratiță punen ceapa mărunțită și uleiul la foc mic. Lăsăm ceapa pe foc până devine sticloasă. Adăugăm și ardeii copți mărunțiți pentru câteva minute.
Când totul a început să clocotească punem și vinetele coapte și mărunțite.
Amestecăm bine și condimentăm cu sare, piper și foi de dafin.
Turnăm și sucul gros de roșii.
Trebuie să lăsăm la foc mic și să amestecăm des. Lăsăm circa 30 de minute până scade zacusca.
La final scoatem cele 2 foi de dafin.
Punem zacusca fierbinte în borcane. Strânngem bine capacele borcanelor și le învelim în cârpe groase. Le lăsăm nemișcate până a doua zi.
Puteți fierbe borcanele cu zacustă și la bain Marie, în oala cu apă pentru 40 de minute de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: retete vinete zacuscă