Zilele Teatrului pentru Copii la Opera Comică pentru Copii
Pe 20 martie este Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii, eveniment care la Opera Comică se transformă în Zilele Teatrului pentru Copii. 

Astfel, în weekend-ul 17-19 martie 2023, publicul OCC este invitat în Sala Mare la cinci reprezentații de gală ale baletului „Pinocchio”, un spectacol emoționant și apreciat de copii și părinți deopotrivă. În Salonul Mozart are loc spectacolul „Aventurile lui Peer Gynt”, iar în Sala UnderGrant se joacă cea mai recentă premieră din repertoriu, musicalul „Heidi”.

 

 Biletele la toate reprezentațiile sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

 

„Ziua de 20 martie este o zi însemnată în calendarul oamenilor de știință, al artiștilor, al tuturor ființelor de pe pământ. Căci ea marchează Echinocțiul de Primăvară, Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii, precum și Ziua Internațională a Fericirii. Așa că având cel puțin trei motive de sărbătoare, am alocat tot atâtea zile pentru a petrece la Opera Comică pentru Copii împreună cu publicul nostru drag.  Vă așteptăm cu inima deschisă și cu o cupă de șampanie (bineînțeles, pentru copii!) la reprezentațiile de gală ale baletului Pinocchio, o poveste nemuritoare, cu un mesaj la fel de actual și în zilele noastre.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

 

Un balet fermecător, semnat de un coregraf de renume, Mihai Babușka, „Pinocchio” ne vorbește tuturor despre legătura magică dintre părinte și copil, despre adevărul care învinge. Pe cât ar fi de poznaș și mincinos, pe atât de drag ne este Pinocchio! În spectacolul nostru, păpușa de lemn cioplită de meșterul Geppetto prinde viață și, cu talent, ne povestește în pași de dans toate ghidușiile și aventurile prin care trece.

Săptămâna Cărților Deschise la OCC

 

În perioada 25 martie - 2 aprilie, Opera Comică pentru Copii organizează, în premieră, un adevărat Festival al Cărților pentru Copii. Vor avea loc mai multe evenimente culturale menite să încurajeze lectura în rândul celor mici și conștientizarea rolului lecturii, precum lansarea sediului Librăriei OCC, maratoane de lectură din partea Echipei OCC, schimb de cărți, donare de cărți și lecturi în spații neconvenționale.

 

Printre autorii contemporani care vor lansa titluri noi la Librăria OCC sau vor organiza ateliere de lectură pe baza volumelor deja disponibile se numără Alexandra Rusu („Cartea năsoaselor”), Ioana Nicolaie („Aventurile lui Arik” și „Arik și mercenarii”), Bianca Opriș („Roua și Pădurea Fermecată”), Carmen Tiderle („Trecere pentru pitoni”), Cristina Andone („Ziua lui Dar Motanul” și „Cartea Bunătății”) și Lavinia Braniște („Rostogol iluzionist”).

 

Evenimentul se va extinde și în afara porților OCC, prin ateliere de creație având ca tematică lectura pentru copii și desfășurate în școli și grădinițe, precum și cu momente de lectură susținute de artiștii OCC în spații neconvenționale, puse la dispoziție de partenerii instituției.

 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 17 Martie 2023, 14:54

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube

Cristina Demetrescu, Horoscop pentru prima jumătate a lunii APRILIE 2023. Previziuni pentru toate zodiile

Silviu Purcărete, captură video Youtube

Reacții în lumea teatrului, dupa retragerea lui Silviu Purcărete de la Premiile Uniter. Lia Bugnar: „Nu are ce să caute pe aceeași listă cu voi”

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește

Premierele lunii aprilie la Teatrul Mic

În luna aprilie Teatrului Mic îşi îmbogățeşte...

Săptămâna Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

În perioada 25 martie - 2 aprilie 2023, Opera Comică...

Teatrul Arte dell’Anima - Program Aprilie 2023

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în luna aprilie la...