Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Părintele medicinei, medicul grec Hipocrate, obișnuia să prescrie usturoi pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale. În antichitate îl foloseau ca tratament egiptenii, babilonienii, grecii, romanii și chinezii! Știința modernă a confirmat multe dintre efectele benefice ale usturoiului asupra sănătății pe care omenirea le știe de mii de ani.
Oamenii de știință știu acum că majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate sunt aduse de compușii de sulf formați atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat. Poate că cel mai faimos dintre aceștia este cunoscut sub numele de alicină. Cu toate acestea, alicina este un compus instabil care este prezent doar pentru scurt timp în usturoiul proaspăt după ce a fost tăiat sau . De aceea este bine să fie consumat imediat după ce a fost preparat (link direct studiu).
Alți compuși care pot juca un rol în beneficiile pentru sănătate ale usturoiului includ disulfură de dialil și s-alil cisteină (link direct sursa informației).
Compușii de sulf din usturoi intră în organism din tractul digestiv și se deplasează prin tot corpul, unde își exercită efectele biologice puternice. Iată 8 principale motive pentru care ar trebui să accepți respirația urât mirositoare și să mănânci usturoi:
1) Usturoiul este foarte nutritiv, dar are foarte puține calorii. Un cățel (3 grame) de usturoi crud conține:
- Mangan: 2% din valoarea zilnică recomandată (DV)
- Vitamina B6: 2% din DV
- Vitamina C: 1% din DV
- Seleniu: 1% din DV
- Fibră: 0,06 grame
În plus, conține și cantități decente de calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1. Un cățel de usturoi are doar 4,5 calorii, 0,2 grame de proteine și 1 gram de carbohidrați. Usturoiul conține, de asemenea, urme de alți nutrienți. De fapt, conține puțin din aproape tot ce e necear organismului.
2) Usturoiul este un antibiotic natural care are proprietăți antivirale și antibacteriene. Spre exemplu, e foarte bun pentru răceli. Un studiu amplu, care a durat 12 săptămâni, a constatat că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, comparativ cu un placebo.
3) Usturoiul are numeroase proprietăți anticanceroase și pare deosebit de benefic pentru protecția contra cancerului de colon și a celui de plămâni.
4) Usturoiul îmbunătățește funcția celulelor care acoperă arterele care stimulează fluxul sanguin și scad tensiunea arterială.
Studiile efectuate la om au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: antibioric colesterol dietă usturoi
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...