A fost desemnată cea mai fericită țară din lume: "Emoțiile pozitive sunt de două ori mai frecvente decât cele negative"
Această țară tocmai a fost desemnată cea mai fericită din lume. Probabil că nu vă va surprinde rezultatul.

În fiecare an, în ultimul deceniu, Raportul mondial al fericirii clasifică modul în care oamenii din peste 150 de țări evaluează calitatea vieții lor pentru a găsi cele mai fericite țări din lume. Iar în ultimii patru ani, locul întâi a fost ocupat de Finlanda, potrivit Travelandleisure.com. Astăzi, Rețeaua pentru soluții de dezvoltare durabilă, care publică raportul împreună cu Gallup World Poll, a anunțat că țara nordică este din nou în fruntea listei.

Generozitatea, percepția compasiunii, libertatea de a face alegeri în viață, sprijinul social și speranța de viață sunt câțiva dintre factorii evaluați la stabilirea clasamentului, fiecare țară fiind notată pe o scară de 10 puncte.

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume, cu un scor de 7,821 din 10, devansând Danemarca (7,636) și Islanda (7,557), care s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea. Statele Unite s-au clasat pe locul 16, în urcare cu trei locuri față de anul trecut.


În acest an, cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate de trei țări din Europa de Est - Bulgaria, România și Serbia - în timp ce cele mai mari pierderi au fost înregistrate de Liban, Venezuela și Afganistan.

Deși anul 2021 a fost din nou marcat de pandemia COVID-19, care a bulversat viețile oamenilor la nivel global, inclusiv în Finlanda (țara s-a confruntat cu o criză economică la fel ca multe națiuni din întreaga lume), există și o parte bună a lucrurilor.

Motivul pentru care finlandezii sunt cei mai fericiți

"Am constatat pe parcursul anului 2021 o creștere remarcabilă la nivel mondial în toate cele trei acte de bunătate monitorizate în cadrul sondajului Gallup World Poll", a declarat John Helliwell, profesor la Universitatea din British Columbia și editor al raportului, într-o declarație remisă Travel + Leisure. "Ajutarea străinilor, voluntariatul și donațiile în 2021 au crescut puternic în fiecare parte a lumii, atingând niveluri cu aproape 25% peste prevalența lor de dinainte de pandemie. Acest val de bunăvoință, care a fost deosebit de mare pentru ajutorarea străinilor, oferă dovezi puternice că oamenii răspund pentru a-i ajuta pe alții la nevoie, creând în acest proces mai multă fericire pentru beneficiari, exemple bune de urmat pentru alții și vieți mai bune pentru ei înșiși."


Printre constatările cheie ale raportului din acest an se numără faptul că "emoțiile pozitive sunt de două ori mai frecvente decât cele negative" și că, în ciuda provocărilor prezentate de COVID-19, bunăstarea individuală autopercepută continuă să fie rezistentă, fără schimbări semnificative în comparație cu nivelurile de dinaintea pandemiei. Din păcate, cu aproximativ 3 % mai mult din populația globală a experimentat îngrijorare și tristețe în comparație cu datele colectate în perioada 2017-2020.

Țările în care fericirea e mai rară

"În partea de jos a clasamentului, găsim societăți care suferă de conflicte și sărăcie extremă", a declarat Jan-Emmanuel De Neve, director al Centrului de cercetare a bunăstării de la Universitatea din Oxford. "Acest lucru reprezintă o reamintire dură a daunelor materiale și imateriale pe care războiul le provoacă numeroaselor sale victime și a importanței fundamentale a păcii și a stabilității pentru bunăstarea umană."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 19 Martie, 20:05

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta