A fost desemnată cea mai fericită țară din lume: "Emoțiile pozitive sunt de două ori mai frecvente decât cele negative"
Data actualizării:
Data publicării:
Această țară tocmai a fost desemnată cea mai fericită din lume. Probabil că nu vă va surprinde rezultatul.

În fiecare an, în ultimul deceniu, Raportul mondial al fericirii clasifică modul în care oamenii din peste 150 de țări evaluează calitatea vieții lor pentru a găsi cele mai fericite țări din lume. Iar în ultimii patru ani, locul întâi a fost ocupat de Finlanda, potrivit Travelandleisure.com. Astăzi, Rețeaua pentru soluții de dezvoltare durabilă, care publică raportul împreună cu Gallup World Poll, a anunțat că țara nordică este din nou în fruntea listei.

Generozitatea, percepția compasiunii, libertatea de a face alegeri în viață, sprijinul social și speranța de viață sunt câțiva dintre factorii evaluați la stabilirea clasamentului, fiecare țară fiind notată pe o scară de 10 puncte.

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume, cu un scor de 7,821 din 10, devansând Danemarca (7,636) și Islanda (7,557), care s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea. Statele Unite s-au clasat pe locul 16, în urcare cu trei locuri față de anul trecut.


În acest an, cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate de trei țări din Europa de Est - Bulgaria, România și Serbia - în timp ce cele mai mari pierderi au fost înregistrate de Liban, Venezuela și Afganistan.

Deși anul 2021 a fost din nou marcat de pandemia COVID-19, care a bulversat viețile oamenilor la nivel global, inclusiv în Finlanda (țara s-a confruntat cu o criză economică la fel ca multe națiuni din întreaga lume), există și o parte bună a lucrurilor.

Motivul pentru care finlandezii sunt cei mai fericiți

"Am constatat pe parcursul anului 2021 o creștere remarcabilă la nivel mondial în toate cele trei acte de bunătate monitorizate în cadrul sondajului Gallup World Poll", a declarat John Helliwell, profesor la Universitatea din British Columbia și editor al raportului, într-o declarație remisă Travel + Leisure. "Ajutarea străinilor, voluntariatul și donațiile în 2021 au crescut puternic în fiecare parte a lumii, atingând niveluri cu aproape 25% peste prevalența lor de dinainte de pandemie. Acest val de bunăvoință, care a fost deosebit de mare pentru ajutorarea străinilor, oferă dovezi puternice că oamenii răspund pentru a-i ajuta pe alții la nevoie, creând în acest proces mai multă fericire pentru beneficiari, exemple bune de urmat pentru alții și vieți mai bune pentru ei înșiși."


Printre constatările cheie ale raportului din acest an se numără faptul că "emoțiile pozitive sunt de două ori mai frecvente decât cele negative" și că, în ciuda provocărilor prezentate de COVID-19, bunăstarea individuală autopercepută continuă să fie rezistentă, fără schimbări semnificative în comparație cu nivelurile de dinaintea pandemiei. Din păcate, cu aproximativ 3 % mai mult din populația globală a experimentat îngrijorare și tristețe în comparație cu datele colectate în perioada 2017-2020.

Țările în care fericirea e mai rară

"În partea de jos a clasamentului, găsim societăți care suferă de conflicte și sărăcie extremă", a declarat Jan-Emmanuel De Neve, director al Centrului de cercetare a bunăstării de la Universitatea din Oxford. "Acest lucru reprezintă o reamintire dură a daunelor materiale și imateriale pe care războiul le provoacă numeroaselor sale victime și a importanței fundamentale a păcii și a stabilității pentru bunăstarea umană."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Calatorii
Tagurile articolului: fericita  filnalda  tara 


DC Media Group Audience

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic horoscop 7 - 13 aprilie 2024. Zodia care va începe lucruri de mare forță în zilele următoare

Dr. Marius Sava

Greșeala care ne îmbolnăvește colonul. Dr. Sava: Cel mai sănătos mod de a sta pe WC. Elimini tot

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 8 - 14 aprilie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care primește vești excelente

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Hecenii

Ansamblul „Hecenii” din Republica Moldova, Golden Buzz la Românii au Talent. Bobonete: Nu a fost un dans popular, a fost un fel de haka al dansurilor populare

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Sursă foto: Freepik/Mateus Andre

Nu mai consuma acest ulei! Dăunează creierului și ficatului, potrivit unui studiu recent

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 8 - 14 aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic horoscop 7 - 13 aprilie 2024. Protecție divină pentru o zodie! Creștere spectaculoasă din punct de vedere ierarhic

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic horoscop 7 - 13 aprilie 2024. Previziuni pentru Rac și Leu

Sursa foto: Oana Moșneagu, Instagram

Cristina Ciobănașu, mesaj după ce Vlad Gherman, fostul ei iubit, s-a căsătorit cu Oana Moșneagu

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 8 - 14 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Tendințele gastronomice din Dubai

Dubaiul se mândrește cu o gamă impresionantă de experiențe culinare, cu un...

pixel