A fost desemnată cea mai fericită țară din lume: "Emoțiile pozitive sunt de două ori mai frecvente decât cele negative"
Data actualizării:
Data publicării:
Această țară tocmai a fost desemnată cea mai fericită din lume. Probabil că nu vă va surprinde rezultatul.

În fiecare an, în ultimul deceniu, Raportul mondial al fericirii clasifică modul în care oamenii din peste 150 de țări evaluează calitatea vieții lor pentru a găsi cele mai fericite țări din lume. Iar în ultimii patru ani, locul întâi a fost ocupat de Finlanda, potrivit Travelandleisure.com. Astăzi, Rețeaua pentru soluții de dezvoltare durabilă, care publică raportul împreună cu Gallup World Poll, a anunțat că țara nordică este din nou în fruntea listei.

Generozitatea, percepția compasiunii, libertatea de a face alegeri în viață, sprijinul social și speranța de viață sunt câțiva dintre factorii evaluați la stabilirea clasamentului, fiecare țară fiind notată pe o scară de 10 puncte.

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume, cu un scor de 7,821 din 10, devansând Danemarca (7,636) și Islanda (7,557), care s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea. Statele Unite s-au clasat pe locul 16, în urcare cu trei locuri față de anul trecut.


În acest an, cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate de trei țări din Europa de Est - Bulgaria, România și Serbia - în timp ce cele mai mari pierderi au fost înregistrate de Liban, Venezuela și Afganistan.

Deși anul 2021 a fost din nou marcat de pandemia COVID-19, care a bulversat viețile oamenilor la nivel global, inclusiv în Finlanda (țara s-a confruntat cu o criză economică la fel ca multe națiuni din întreaga lume), există și o parte bună a lucrurilor.

Motivul pentru care finlandezii sunt cei mai fericiți

"Am constatat pe parcursul anului 2021 o creștere remarcabilă la nivel mondial în toate cele trei acte de bunătate monitorizate în cadrul sondajului Gallup World Poll", a declarat John Helliwell, profesor la Universitatea din British Columbia și editor al raportului, într-o declarație remisă Travel + Leisure. "Ajutarea străinilor, voluntariatul și donațiile în 2021 au crescut puternic în fiecare parte a lumii, atingând niveluri cu aproape 25% peste prevalența lor de dinainte de pandemie. Acest val de bunăvoință, care a fost deosebit de mare pentru ajutorarea străinilor, oferă dovezi puternice că oamenii răspund pentru a-i ajuta pe alții la nevoie, creând în acest proces mai multă fericire pentru beneficiari, exemple bune de urmat pentru alții și vieți mai bune pentru ei înșiși."


Printre constatările cheie ale raportului din acest an se numără faptul că "emoțiile pozitive sunt de două ori mai frecvente decât cele negative" și că, în ciuda provocărilor prezentate de COVID-19, bunăstarea individuală autopercepută continuă să fie rezistentă, fără schimbări semnificative în comparație cu nivelurile de dinaintea pandemiei. Din păcate, cu aproximativ 3 % mai mult din populația globală a experimentat îngrijorare și tristețe în comparație cu datele colectate în perioada 2017-2020.

Țările în care fericirea e mai rară

"În partea de jos a clasamentului, găsim societăți care suferă de conflicte și sărăcie extremă", a declarat Jan-Emmanuel De Neve, director al Centrului de cercetare a bunăstării de la Universitatea din Oxford. "Acest lucru reprezintă o reamintire dură a daunelor materiale și imateriale pe care războiul le provoacă numeroaselor sale victime și a importanței fundamentale a păcii și a stabilității pentru bunăstarea umană."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Calatorii
Tagurile articolului: fericita  filnalda  tara 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!
Tendințele gastronomice din Dubai

Dubaiul se mândrește cu o gamă impresionantă de experiențe culinare, cu un...

pixel