Gordon Ramsay: TOP trei destinații culinare. Unde a găsit cea mai bună mâncare din lume: „M-am îndrăgostit. A fost chiar peste așteptări"
Gordon Ramsay a dezvăluit care sunt cele trei destinații preferate, în materie de gastronomie. 

Gordon Ramsay: "Departe de capcanele turistice, mâncarea a fost chiar peste așteptări"

Gordon Ramsay a fost invitat în cadrul podcastului realizat de YouTuberul Cho Seung-yeon. Aflat într-o scurtă vizită în Seul, celebrul bucătar a vorbit despre preferințele sale culinare, dar și despre destinațiile în care consideră că a mâncat cel mai bine. 


Într-un interviu intitulat "Gordon Ramsay on UK food's terrible reputation" (Gordon Ramsay  despre teribila reputație a mâncărurilor din UK), cei doi au vorbit despre mai multe subiecte, de la secretele bucătarilor celebri până la recomandări pentru a găsi mâncare bună în Londra.

Ramsay dezvăluie că adoră  bucătăria indiană, și că chicken tikka masala este una dintre mâncărurile preferate din Marea Britanie, la fel ca și mâncarea jamaicană. Mai mult, el îi îndeamnă pe turiști să viziteze Notting Hill, "o zonă cu adevărat interesantă".

Topul destinațiilor preferate, din punct de vedere culinar

La un moment dat, Cho l-a întrebat pe Ramsay: "Care ar fi, după părerea dumneavoastră, destinația culinară nr. 1?". Iar Ramsay, care a câștigat un total de 18 stele Michelin de-a lungul carierei sale, a numit trei destinații:

Destinația nr. 1: Laos. "Am ieșit recent din Laos", a spus el. "Întorcându-mă în provincie și petrecând timp în mediul rural, departe de capcanele turistice, mâncarea a fost pur și simplu ieșită din comun."


Destinația nr. 2: Vietnam. "Mâncare grozavă. M-am îndrăgostit. O abordare atât de umilă a mâncării incredibile", a spus el.


Destinația nr. 3: Spania. Sau, mai exact, Madrid. "Sunt atât de multe lucruri interesante care se întâmplă și în Madrid", a spus el.

 

"Am ocazia să-mi provoc papilele călătorind în toată lumea și găsind cele mai bune locații", a adăugat Ramsay . "Dar, da, Laos. Frumos."

Laos - o țară din Asia de Sud-Est care se învecinează cu Myanmar, Vietnam, Thailanda, Cambodgia și China - este poate cel mai bine cunoscută pentru larb (scris alternativ "laap", o salată de carne), tam muk muang (o salată de papaya verde) și orez lipicios.

 Laos are cel mai mare consum de orez pe cap de locuitor din lume. În medie, se consumă anual 377 de kilograme de orez  pe persoană. 

În plus, Institutul Internațional de Cercetare a Orezului a numit Laos un "paradis al colecționarilor", deoarece are unul dintre cele mai ridicate grade de biodiversitate a orezului din lume.

 

Data: 14 dec 2022, 16:07
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Calatorii
Tagurile articolului: gordon ramsay  laos  mancare  SPANIA  vietnam 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalTendințele gastronomice din Dubai

Dubaiul se mândrește cu o gamă impresionantă de experiențe culinare, cu un...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...