Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
Provenit din planta Camellia sinensis, ceaiul este consumat sub formă de ceai verde, negru sau Oolong.
Primul ceai verde a fost trimis din India în Japonia în secolul al XVII-lea.
În întreaga lume se produc anual aproximativ 2,5 milioane de tone de frunze de ceai. Aproximativ 20% dintre acestea sunt ceai verde.
Frunzele proaspete sunt imediat supuse la aburi pentru a opri fermentarea.
Aburul oprește enzimele care descompun pigmenții de culoare din frunze, astfel încât ceaiul rămâne verde.
Apoi, frunzele sunt uscate pentru a fi folosite în ceai. Aceste procese păstrează antioxidanții din ceaiul verde, potrivit unui studiu din 2010.
1. Antioxidanți puternici
Multe dintre beneficiile pentru sănătate pe care le oferă ceaiul verde provin de la antioxidanții care se găsesc în frunze.
Galatul de epigallocatechin (EGCG) din ceaiul verde este unul dintre cei mai puternici compuși care se găsesc în această băutură.
Studiile au descoperit că EGCG poate îmbunătăți sănătatea inimii, diabetul și este antiinflamator.
Multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite consumului de ceai verde se datorează conținutului de antioxidanți al băuturii.
În ultimii ani, ceaiul verde a fost legat de pierderea în greutate. Iar cercetările confirmă acum că acest lucru poate fi adevărat.
Ceaiul verde poate stimula metabolismul, ajutând la pierderea în greutate.
Se crede că EGCG și cofeina din ceaiul verde pot acționa împreună pentru a preveni apariția obezității, arată un studiu.
Sunt necesare cercetări viitoare pentru a examina exact cum se produce acest lucru.
Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde ar putea fi menținerea inimii în formă maximă.
Studiile au arătat că ceaiul verde poate îmbunătăți atât nivelul colesterolului total, cât și cel al colesterolului LDL sau "rău" la băutorii de ceai, prevenind astfel bolile de inimă.
O analiză a constatat că jumătate dintre studiile incluse în analiza sa au demonstrat efectele pozitive ale ceaiului verde asupra profilurilor de risc de boli de inimă.
Un alt studiu a constatat că băutorii moderați de ceai au demonstrat o progresie mai lentă a acumulării de calciu în artere, precum și un risc redus de evenimente cardiovasculare.
Un alt studiu a urmărit 40.000 de participanți timp de 11 ani și a constatat că cei care au consumat cel puțin 5 cești de ceai verde zilnic au prezentat un risc mai scăzut de deces, în special din cauza bolilor de inimă.
4. Poate ajuta la arderea grăsimilor
În timp ce ceaiul verde poate ajuta la pierderea în greutate în general, s-a demonstrat, de asemenea, că ajută în mod specific la arderea grăsimilor.
Un studiu din 2005 a constatat că ECGC și cofeina pot crește arderea grăsimilor la subiecți.
Un alt studiu a constatat că două porții de ceai verde pe zi au redus grăsimea abdominală la participanți.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care ceaiul verde ajută la pierderea de grăsime.
Un alt beneficiu al ceaiului verde este susținerea sistemului imunitar.
De fapt, mai multe tipuri de celule imunitare din sistemul imunitar adaptiv și înnăscut sunt influențate de EGCG și de ceaiul verde, arată un studiu.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care consumul de ceai verde funcționează ca suport imunitar.
6. Susține sănătatea creierului
Ceaiul verde poate ajuta, de asemenea, un alt organ vital - creierul. Ceaiul verde conține un compus, L-teanina.
S-a demonstrat că acest aminoacid, L-teanina, îmbunătățește funcția cerebrală.
Acest aminoacid traversează bariera hemato-encefalică și îmbunătățește un neurotransmițător, GABA, care s-a demonstrat că înlătură anxietatea, arată un studiu.
În plus, s-a demonstrat că polifenolii care se găsesc în ceaiul verde încetinesc procesul de îmbătrânire a creierului și pot ajuta la protejarea creierului împotriva unor afecțiuni precum Alzheimer și Parkinson.
7. Poate preveni cancerul
Mai multe studii au arătat o legătură între consumul de ceai verde și un risc redus de anumite tipuri de cancer.
Studiile au constatat că femeile care au consumat mai mult ceai verde și-au redus riscul de a dezvolta cancer de sân cu 20-30% .
Un studiu din 2015 a constatat că consumul de ceai verde a fost legat de un risc cu 42% mai mic de a dezvolta cancer colorectal .
Un alt studiu a constatat că bărbații care au consumat ceai verde au avut un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostată.
Sunt necesare mai multe informații cu privire la modul în care ceaiul verde are un impact asupra diferitelor tipuri de cancer și la cantitatea de ceai care trebuie consumată pentru beneficii optime.
8. Previne diabetul
Ceaiul verde poate ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției diabetului.
Studiile au arătat că ceaiul verde poate ajuta la sensibilitatea la insulină și poate scădea nivelul de zahăr din sânge, inclusiv glicemia la post și hemoglobina A1c .
Hemoglobina A1c este un marker care arată media pe trei luni a nivelului de zahăr din sânge.
Un studiu a constatat că participanții care au băut 6 sau mai multe cești de ceai verde pe zi au avut un risc cu 42% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.
Se pare că există o legătură între consumul de ceai verde și un risc mai mic de diabet.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege cum și de ce se întâmplă acest lucru.
9. Poate scădea colesterolul
În afară de sănătatea generală a inimii, ceaiul verde poate avea un impact asupra nivelului de colesterol.
Potrivit unui studiu, ceaiul verde a fost legat de reduceri ale colesterolului LDL sau "rău" .
Nu au fost observate reduceri ale colesterolului total, nici ale HDL, sau colesterolul "bun".
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege legătura dintre ceaiul verde și colesterol.
10. Reduce riscul de accident vascular cerebral
Consumul fie de ceai verde, fie de cafea a fost legat de un risc redus de accident vascular cerebral.
Un studiu din 2013 a arătat că consumul a cel puțin o ceașcă de ceai verde zilnic a avut un impact pozitiv asupra riscului de accident vascular cerebral.
Sunt necesare mai multe studii, dar acesta poate fi un alt beneficiu pentru sănătate al băuturii.
11. Promovează longevitatea
Vrei să trăiești o viață lungă?
Poate ar trebui să îți prepari o ceașcă de ceai! Un studiu a urmărit peste 40.000 de adulți timp de 11 ani și a constatat că cei care au băut 5 sau mai multe cești de ceai verde zilnic au fost mai puțin predispuși să moară din cauza bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale și a tuturor cauzelor.
Un alt studiu a urmărit 14.000 de adulți mai în vârstă timp de 6 ani și a constatat că cei care au băut cel mai mult ceai verde au avut un risc cu 76% mai mic de a muri din toate cauzele.
12. Piele sănătoasă
Poate consumul de ceai verde să vă îmbunătățească pielea?
Un studiu publicat în 2007 a constatat că ceaiul verde a încetinit creșterea celulelor pielii și o reducere a nivelului antigenului nuclear al celulelor proliferante în modelele animale, care sunt un semn distinctiv al tulburărilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi mătreața sau psoriazisul.
Acest lucru a indicat faptul că ceaiul verde ameliorează unele afecțiuni, precum piele roșie, inflamată și descuamată.
Alții cred că o dietă bogată în antioxidanți, precum cei care se găsesc în ceaiul verde, poate duce la o piele în general mai sănătoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cancer ceai verde dietă inima piele slabit
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...