Babasha tună și fulgeră, după imaginile indecente cu el care au apărut pe internet. Artistul o amenință pe tânăra care a făcut videoclipul public: „Să te pregăteşti de ce este mai rău”
Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, acolo unde ne-a dezvăluit care sunt principalele alimente de care trebuie să ne ferim, pentru o viață mai sănătoasă, dar și pentru a atinge kilogramele dorite. În primul rând, specialistul a ținut să puncteze faptul că niciodată nu ar trebuie să împărțim alimentele într-o categorie rea și bună, pentru că asta nu va face decât ca la un moment dat să acumulăm toate kilogramele pe care le-am pierdut.
„Nu sunt de acord cu a împărți alimentele în „nu” și „da”, am voie sau nu. În momentul în care mergem pe o astfel de direcție, mintea intră într-o zonă care se numește mentalitatea de dietă. Nicio dietă din lume nu funcționează, nu e construită să funcționeze pe termen lung, ci pe termen scurt. Dietele presupun să citim pe internet sau să vorbim cu o vecină sau să mergem la un cabinet medical unde primesc un plan alimentar, pe care îl respectă, dar de abia așteaptă să termine cu el. Pe de altă parte, discutăm despre terapia medicală nutrițională, adică prevenția proactivă și scăderea în greutate personalizată, prin folosirea nutrientului ca și pilulă modernă. Acolo se pornește de la obiectivul fiecărei persoane în parte și de la a introduce în meniul fiecărei persoane alimentele plăcute.”, a declarat Dr. Florin Ioan Bălănică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.
Totuși, există câteva alimente care ne pot face rău pe termen lung, spune Dr. Florin Ioan Bălănică. Acesta recomandă să le introducem rar în alimentație, pentru că pe termen lung pot avea efecte vizibile asupra sănătății.
„Dacă este să discutăm despre alimente care consumate constant și pe termen lung ne fac rău, pe primul loc aș pune zahărul și produsele rafinat, pe locul doi aș pune carnea roșie procesată, pe locul trei aș pune grăsimile de origine animală consumate în exces, avem nevoie de grăsimi însă, ele stau la baza producerii multor structuri din corpul nostru. În momentul în care eu consum ceva aparent nesănătos, o prăjitură, dar o consum dimineața și rar, nu se întâmplă nimic. Dacă obiceiul meu este să mănânc zilnic câte un covrig sau o merdenea, fără să am control, pe termen lung starea mea de sănătate va fi afectată.
Așadar, zahărul și produsele procesate, carnea roșie, grăsimile în exces, iar în rest putem consuma orice, dacă le adaptăm fiecărei persoane în parte. Împărțirea asa da, așa nu, nu funcționează pe termen lung.”, a continuat acesta
Cât despre post, există anumite proteine pe care trebuie să punem neapărat accentul în această perioadă, pentru a menține un echilibru.
„Ce înseamnă proteina de origine vegetală? Pe vremuri consumau fasole boabe, verde, ciuperci. Lucrurile au rămas la fel, pe lângă ele au apărut însă și altele, care nu făceau parte din cultura românească. Spre exemplu, năutul, lintea, sunt boabe foarte sănătoase care pot face parte dintr-un meniu de post.
Dacă vom cunsuma alimente de post la întâmplare, tendința va fi să consumăm alimente cu densitate calorică mare pe volum mic, vorbim despre zacuscă, cartofi prăjiți, alimente care sunt la îndemâna oamenilor în această perioadă, dacă nu se organizează. De aceea se îngrașă marea majoritate a persoanelor în post.”, ne-a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente florin ioan balanica novice post silueta
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...