Adriana Bahmuțeanu, noi dezvăluiri despre cei doi copii ai săi. Ce se întâmplă băieții săi și ai lui Silviu Prigoană: „Ei confundă fratele cu tata”
Carmen Brumă a întocmit o listă de 7 reguli pentru masa de Paști.
„1. Gustă din fiecare preparat la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara.
2. Mănâncă 3 mese principale care să conțină preparate cu proteină animală (ouă, friptură, drob, sarmale) și salată din legume proaspete de sezon.
3. Mănâncă desertul la sfârșitul mesei, nu între mese. Excepție este masa de seară la care te abții de la desert.
4. Între mese e ideal să ai un repaus alimentar (3-4 ore) în care să nu ciugulești.
5. Înainte sau după masă fă mișcare: o oră de plimbare sau mers alert, antrenamente din programele mele, alergare, mers cu bicicleta, rolele, fotbal, tenis, etc.
6. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi. Pentru fiecare pahar de alcool bea 500 ml de apă plată.
7. Paștele durează 3 zile. Mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru siluetă (cozonac, pască, dulciuri, sarmale, alcool)”, a scris Carmen Brumă pe blogul ei personal.
De asemenea, celebrul nutriționist are câteva recomadări și pentru perioada de după Paște, pentru a scăpa de kilogramele în plus.
”Toate verdețurile și cruditățile de sezon. Salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, spanac, mărar , pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.
Sunt bogate în vitaminele A, C, minerale, fibre, fitonutrienți, stimulează sistemul imunitar și digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete ”cu de toate” pe zi.
Pește și carne de miel. Peștele alb de orice fel este o carne de bună calitate, ușor de digerat și cu un aport caloric mic. Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe (pulpă), și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g.
Cireșele și căpșunile. Sunt fructe de sezon cu un conținut mare de minerale și fibre. Căpșunile sunt ideale în curele de slăbire datorită conținutului caloric reduc și levulozei, un fel de zahăr care se absoarbe mai lent. Cireșele sunt însă o capcană pentru cei care vor să slăbească deoarece au un conținut mare de zahăr (1 kg de cireșe = 800 cal).
Lactate. Primăvara este anotimpul în care laptele de vacă, oaie sau capră are cea mai bună calitate și de aceea e recomandat să consumăm în această perioadă iaurt, urdă, cas, kefir, sana, lapte bătut. Fermenții vii din iaurt favorizează sănătatea intestinală cu efecte importante asupra întregului organism.
Eu am renunțat de mai multă vreme la variantele total degresate și aleg produse cu până la 3-4% grăsime. De asemenea, prefer lactatele din lapte de capra pentru că au o cantitate mai mică de lactoză, se digeră mai ușor și conțin o cantitate de calciu mai mare decât cele din lapte de vacă”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: Carmen Bruma carne de miel dietă paste pasti
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...