Câtă carne ar trebui să mănânci într-o săptămână. Bilic: „Atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura”
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a fost invitata Georgianei Ioniță, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola și DC News.


Medicul nutriționist a dezvăluit câtă carne ar trebui să mâncăm săptămânal.

„Eu de multe ori pun sub semnul întrebării aceste recomandări, tocmai pentru că ele se bazează de foarte multe ori pe statistici, iar statistica, prin definiție, are tendința să elimine extremele. Deci, statistica ia în considerare doar ce face o majoritate. 


Și mie îmi place să cred că, inclusiv la capitolul alimentar sau mai ales la capitolul alimentar, nu sunt doi oameni la fel.  Am exemple în jurul meu, un prieten al tatălui meu, care are 80 de ani și îi plac atât de mult ouăle, încât toată viața lui a consumat în fiecare zi câte două. E o chestiune năucitoare. Dacă te-ai duce la un nutriționist, te-ar certa pentru tipul ăsta de comportament. Are analizele perfecte. Și se spune la carte, că trebuie să fie consumate între 3 și 5 pe săptămână, ca să nu zic că au fost niște vremuri, hai să dăm timpul înapoi, acum vreo 30 de ani, când oul avea colesterol, era pus la colț. 

Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura. Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele. Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori. 

Nouă, ca români, ne place carnea și mâncăm nu 500g. Adică se poate să mănânci 500g și la o singură masă, dacă e. (...) Ei bine, la capitolul proteine, tot măcar avem un avantaj faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice, chiar funcționează. Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Și atunci e normal, atâta vreme cât există abundența alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC News.

 

Data: 01 apr 2023, 15:30
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: carne  dietă  mihaela bilic  ouă  proteine 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...