Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Medicul nutriționist a dezvăluit câtă carne ar trebui să mâncăm săptămânal.
„Eu de multe ori pun sub semnul întrebării aceste recomandări, tocmai pentru că ele se bazează de foarte multe ori pe statistici, iar statistica, prin definiție, are tendința să elimine extremele. Deci, statistica ia în considerare doar ce face o majoritate.
Și mie îmi place să cred că, inclusiv la capitolul alimentar sau mai ales la capitolul alimentar, nu sunt doi oameni la fel. Am exemple în jurul meu, un prieten al tatălui meu, care are 80 de ani și îi plac atât de mult ouăle, încât toată viața lui a consumat în fiecare zi câte două. E o chestiune năucitoare. Dacă te-ai duce la un nutriționist, te-ar certa pentru tipul ăsta de comportament. Are analizele perfecte. Și se spune la carte, că trebuie să fie consumate între 3 și 5 pe săptămână, ca să nu zic că au fost niște vremuri, hai să dăm timpul înapoi, acum vreo 30 de ani, când oul avea colesterol, era pus la colț.
Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura. Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar. Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele. Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori.
Nouă, ca români, ne place carnea și mâncăm nu 500g. Adică se poate să mănânci 500g și la o singură masă, dacă e. (...) Ei bine, la capitolul proteine, tot măcar avem un avantaj faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice, chiar funcționează. Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Și atunci e normal, atâta vreme cât există abundența alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea Pastila de Frumusețe de la Spectacola și DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: carne dietă mihaela bilic ouă proteine
Iată ce-ți rezervă astrele...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...