Cum poți slăbi sănătos 20 de kilograme. Cori Grămescu dezvăluie pașii: „Optimizarea hormonală pentru a susține apoi menținerea greutății”
Data actualizării:
Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, vine cu o serie de sfaturi pentru persoanele care vor să slăbească un număr mare de kilograme. 

Nu e suficient să scazi în greutate. Cori Grămescu, semnal de alarmă pentru cei care vor să slăbească peste 20 de kilograme

„- 10 kg în 2 luni. Cum gestionezi o slăbire de 20 de kg ? 
Dacă aveți întrebări pe subiect, aștept întrebările voastre în comentarii și va răspund punctual. 
Multă lume greșește când socotește că o slăbire de 20 de kilograme este echivalentă cu 4 slabiri de 5 kg. E exact genul de abordare fără strategie coerentă care ține oamenii flamanzi, obosiți și descurajați de slăbire, pentru că nu adresează lucrurile esențiale în slăbirea de lungă durata : îmbunătățirea compoziției corporale pentru a avea un metabolism activ și optimizarea hormonala pentru a susține apoi menținerea greutății. 

Iată ce ai de făcut dacă ai de slăbit 20 de kilograme și vrei să ai succes: 


1. Apucă-te de sport, din prima zi. Fă exerciții statice cu greutăți și concentrează-te pe exerciții pentru spate, că să îți stabilizezi coloana și să scapi de durerile de spate. De asemenea, introdu măcar 60 de minute pe săptămâna de efort cardio low impact, pe zona 2-3 de cardio. De exemplu mers alert, vâslit, bicicletă staționară. Te va ajută să scapi de poftă de dulce și o să îți dea energie peste zi 


2. Mănâncă legume la fiecare masă. Ai nevoie de 900 de grame de legume și fructe pe zi că să poți să scapi de poftă de dulce - fibrele din legume ajută tranzitul și stabilizează glicemia, iar glucidele din legume și fructe se absorm mai lent și te feresc de pofte alimentare agresive. 


3. Mănâncă o porție de carne slabă sau peste de dimensiunea podului palmei la fiecare masă . Te va ajută să scapi de senzația de foame agresivă. 


4. Urmărește scăderea în cm în paralel cu slăbirea în kg - e adeseori mai relevanță pentru eficientă metabolică decât simplă fluctuație a cântarului. 


5. Dormi 7-8 ore pe noapte și învață să gestionezi stresul - îți va da rezistență necesară pentru a ține dietă, care în sine e un proces destul de greoi de gestionat prin perspectiva pregătirilor zilnice necesare. 


6. În slăbirea de lungă durata ai de gestionat 3 aspecte ce țîn de metabolismul tău : să îți ții glicemiile într-o zona sănătoasă renunțând la patiserie, dulciuri și crantanele uscate , să scazi rezistență la insulină din dietă echilibrată și sport și să îți controlezi consumul de grăsimi săturate și trans, că să aduci profilul lipidic cât mai aproape de zona normală. Trebuie să ții cont de lucrurile astea în paralel cu slăbirea, că să rezolvi de fapt cauza principala a îngrășării tale. 


7. Învață să mănânci dietetic și când eșți în vacanță, și când ești la dietă, și când ești în vizită. O slăbire amplă se poate face doar pe baza unei schimbări structurale permanente. Învață să gătești condimentat, dietetic și gustos și să introduci cu moderație unele produse calorice în dietă, într-o formă care să nu te destabilizeze. Aici este esențială educația nutriționala - să înțelegi câte calorii trebuie să mănânci și cum arată acele valori traduse în porții de mâncare reală. De asemenea, coachingul nutrițional te ajută să te ancorezi în emoțiile și gândurile corecte referitoare la mâncare, să nu mai privești mâncatul sănătos că pe o restricție permanentă, ci să îți găsești propriul drum spre echilibru. 


8. Ai răbdare. O slăbire de 20 de kilograme se poate opera în 5-8 luni, în niciun caz mai devreme de atât, și aici nu socotesc etapă de menținere controlată de după, atât de necesară stabilizării comportamentelor sănătoase și a metabolismului. Alocă-ți măcar acest timp pentru a înțelege pe îndelete ce ai de făcut cu corpul tău, că să te menții la o formă fizică sănătoasă și plăcută”, a explicat Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cori gramescu  dietă  kilograme  slabit 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitivHoroscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...