Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, acolo unde a dezvăluit sfaturi prețioase ce țin de dieta din post sau din preajma sărbătorilor, dar a vorbit și despre stilul de viață pe care-l are în prezent. În urmă cu ceva timp, specialista a părăsit România, dorindu-și să se mute definitiv peste Ocean, în Miami. Chiar dacă viața de acolo îi priește mult mai mult din multe puncte de vedere, Cori Grămescu spune că din punct de vedere alimentar, lucrurile au fost extrem de complicate la început.
„A fost destul de provocator la început, pentru că ei au alt sistem cu privire la notarea sistemului energetic pe alimente. Ai practic 3 tipuri de etichete, cea de marketing, cea descriptivă și ce e dificil e că porțiile calorice declarate nu sunt pe 100/g, ei fac asta în funcție de ce consideră producătorul că dă bine la consumator. Și atunci a fost puțin complicat când am ajuns prima dată acolo, pentru că efectiv trebuia să stau să calculez la fiecare produs pe care nu îl cunoșteam. A fost și ușor din alte puncte de vedere, pentru că găsești în supermarketuri absolut tot ce îți trece prin cap, mai greu cu mâncarea sănătoasă, care este extrem de scumpă și greu de găsit. Sunt doar câteva supermarketuri în care ai parte de ele.”, a declarat Cori Grămescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și Dc Medical.
Pentru a-și ține cât mai în frâu kilogramele și pentru a-și menține o dietă cât mai „curată”, Cori Grămescu spune că, preponderent, ea și partenerul său de viață consumă doar mâncare gătită în casă. Există și excepții în care aceștia ies în oraș, unde însă aleg să împartă aceeași porție de mâncare, din cauza dimensiunilor uriașe pe care acestea le au.
„Eu sunt foarte privilegiată, pentru că locuiesc în Miami și pe coaste în general nu e o problemă accesul la alimente sănătoase, în centrul Americii nu stau lucrurile chiar așa și cu adevărat provocarea poate să fie să nu cedezi tentațiilor. Din fericire, eu de obicei am un stomac solid, dar în State aceste alimente procesate nu le diger, nu îmi fac bine și atunci după câteva experimente am încetat să le mai consum. Mănânc foarte des acasă și puțin în oraș, preparate făcute de la 0 și sunt mai disciplinată decât atunci când eram în România.”, a continuat specialista.
„În cartierul în care stau eu nu sunt foarte multe fast food-uri, dar nu neapărat fast food-ul e problema, ci toate restaurantele în care mâncarea e foarte gustoasă și da, trebuie să fii atent, pentru că altfel se adună foarte multe calorii din tot feluri de sosuri, aditivi, porțiile sunt foarte mari. Noi mereu comandăm un fel principal și 1-2 antreuri, toți chelnerii se uită ciudat pentru că părem zgârciți, dar nu le putem termina porțiile, sunt prea mari.”, mai spune ea, în acdrul emisiunii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...