Doar așa scapi de pofta de dulciuri! Secretul unei nutriționiste
Data actualizării:
Data publicării:
O nutriționistă a arătat care este secretul pentru a scăpa de pofta de dulciuri, de zahăr, care face prăpăd!

Zahărul a devenit o adevărată dependență pentru milioane de oameni din întreaga lume, reprezentând un pericol pentru sănătatea noastră. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile de inimă. 

De exemplu, în Spania consumul de zahăr este dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Prin urmare, este extrem de important a reduce aportul de zahăr în dieta noastră. Prin urmare, nutriționistul Boticaria García oferă câteva sfaturi cruciale pentru a scăpa eficient dependența de zahăr, dar și de a  promova un stil de viață sănătos.

Una dintre cele mai mari dependențe

 

Zahărul e considerat una dintre cele mai importante dependențe. Provoacă efecte asemănătoare cu cele ale substanțelor narcotice asupra creierului. Consumul de dulciuri stimulează eliberarea de endorfine, cunoscut ca fiind "hormonul fericirii", fapt care ne face să cădem ușor în capcana consumului excesiv de zahăr. Din păcate, această dependență este tot mai greu de controlat pentru mulți oameni. Prin urmar, este esențial să învățăm strategii eficiente cu scopul de a scădea consumul de zahăr.

Citește și - A fost descoperit un nou efect negativ al zaharului. Mihaela Bilic atrage atenția asupra impactului pe care îl are asupra organismului - https://www.spectacola.ro/a-fost-descoperit-un-nou-efect-negativ-al-zaharului-mihaela-bilic-atrage-atentia-asupra-impactului-pe-care-il-are-asupra-organismului_41858.html 

O mare greșeală: Consumul de zahăr la micul dejun

 

În acest moment, cea mai bună alternativă este să știți ce să faceți, astfel încât să controlați eficient dorința de a consuma zahăr. După cum arată medicul nutriționist Boticaria García în cartea sa, creierului nostru îi e mereu foame.

Una dintre principalele noastre greșeli este să consumăm zahăr chiar de la micul dejun. În momentul în care zahărul intră în sângele nostru, acesta atinge cote alarmante, ca un roller coaster, iar atunci când coboară corpul nostru caută echilibrul. Astfel, intrăm într-o buclă infinită în care căutăm constant zahărul, pro care să reechilibreze corpul. Prin urmare, nutriționistul Boticari recomandă evitarea lui la prima oră a dimineții, pentru a nu cădea în acea buclă pe toată perioada zilei.

Citește și - De ce nu reușim să slăbim. Doctor Mihail a explicat cum putem pica în plasa caloriilor - https://www.spectacola.ro/de-ce-nu-reusim-sa-slabim-doctor-mihail-a-explicat-cum-putem-pica-in-plasa-caloriilor_41676.html 

 

Acel mic dejun ca fiind considerat sănătos, respectiv lapte cu cacao, produse de patiserie, cereale și suc, nu numai că ne face să depășim cantitatea zilnică recomandată de zahăr, ci ne va face și să căutăm să consumăm zahăr pe tot parcursul zilei.

Alternativ, ceea ce ar trebui să facem este să creștem consumul de fibre. Cerealele integrale, legumele, nucile. Acestea po face ca vârful de glucoză să fie mai lent, scrie elespanol.

Care sunt alternativele

 

Nutriționista arată și alte variante sănătoase de a ne controla aportul de zahăr, respectiv găsirea acelei senzații pe care o produce substanța, dar în alte lucruri. Nutriționistul ne explică faptul că această dopamină este realizată și prin a face alte lucruri preferate, respectiv să cântați la instrumentul preferat, să vorbiți cu un prieten, să ascultați melodia preferată, să faceți exerciții fizice, sau, pur și simplu, să trageți un pui de somn sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Diete

Cine ar fi crezut! Ce a putut mânca Jador!

Jador a făcut mărturisiri emoționante despre viața sa.



Sursa foto: https://www.freepik.com/, @__natalisha__

Cinci zodii care vor obține câștiguri financiare în decembrie. Va fi o lună a prosperității

Captură video: Pro TV. Sursa foto: Mihai Trăistariu/Instagram

Karmen Simionescu s-a dat de gol și a spus asta despre Mihai Trăistariu, în direct la TV: „Sper să nu vadă vreodată, dar aia e, îmi asum”

Captură video: YouTube/Vocea României

Horia Brenciu a izbucnit în lacrimi la Vocea României. Vedeta nu s-a putut abține: „Când aud vocea ei, tresar. Brusc, toate amintirile se îngrămădesc în capul meu” / Video

Captură video: YouTube/Vocea României

Oleg Spînu, finalist Românii au talent 2023, a întors toate scaunele la Vocea României. Irina Rimes: „Te vreau atât de mult, încât mi-am blocat doi colegi!” / Video

Sursă foto: Facebook/Daiana Prodan

Daiana, atac dur la adresa lui Radu Vâlcan. Imaginile care nu s-au văzut la TV: „Se lua de mine! Mă atacau foarte mult. Nu au dat chestiile astea la televizor” 

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

„Ai hărțuit-o, lovit-o, ți-ai bătut joc de ea”. Zanni îl face praf pe Jador, după ce a declarat că Oana Ciocan are o nouă relație: „Stătea cu ochii vineți de lacrimi legată de pat în casă”

Captură video: YouTube/Vocea României

Jitaru Lavinia a făcut senzație pe scena de la Vocea României. Theo Rose s-a ridicat de pe scaun și și-a pus mâinile în cap / Video

Cătălin Botezatu, sursa instagram

Cătălin Botezatu a rupt tăcerea! Câți copii are celebrul designer - Video

Captură video: YouTube/ Radu Tibulca. Sursă foto: Instagram/Karmen Simionescu

„Auuu, au”. Cătălin Botezatu, reacție neașteptată după ce Karmen Simionescu a spus în direct la TV că își dorește să se mărite cu el

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodia care ar putea să primească o sumă de bani

Captură video: YouTube/Vocea României

Tudor Chirilă, săgeți către colegii săi la Vocea României. Horia Brenciu i-a dat Super Block când a auzit ce a spus: „Nu așa se face. Te rog foarte mult!” / Video

Captură Video - Vocea României PRO TV

Tânăra studentă din Cluj care l-a uimit pe Tudor Chirilă la Vocea României - Video




pixel