Horoscop 11 - 18 noiembrie 2024, cu Daniela Simulescu. Previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Zahărul a devenit o adevărată dependență pentru milioane de oameni din întreaga lume, reprezentând un pericol pentru sănătatea noastră. Consumul excesiv de zahăr este asociat cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile de inimă.
De exemplu, în Spania consumul de zahăr este dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Prin urmare, este extrem de important a reduce aportul de zahăr în dieta noastră. Prin urmare, nutriționistul Boticaria García oferă câteva sfaturi cruciale pentru a scăpa eficient dependența de zahăr, dar și de a promova un stil de viață sănătos.
Zahărul e considerat una dintre cele mai importante dependențe. Provoacă efecte asemănătoare cu cele ale substanțelor narcotice asupra creierului. Consumul de dulciuri stimulează eliberarea de endorfine, cunoscut ca fiind "hormonul fericirii", fapt care ne face să cădem ușor în capcana consumului excesiv de zahăr. Din păcate, această dependență este tot mai greu de controlat pentru mulți oameni. Prin urmar, este esențial să învățăm strategii eficiente cu scopul de a scădea consumul de zahăr.
Citește și - A fost descoperit un nou efect negativ al zaharului. Mihaela Bilic atrage atenția asupra impactului pe care îl are asupra organismului - https://www.spectacola.ro/a-fost-descoperit-un-nou-efect-negativ-al-zaharului-mihaela-bilic-atrage-atentia-asupra-impactului-pe-care-il-are-asupra-organismului_41858.html
În acest moment, cea mai bună alternativă este să știți ce să faceți, astfel încât să controlați eficient dorința de a consuma zahăr. După cum arată medicul nutriționist Boticaria García în cartea sa, creierului nostru îi e mereu foame.
Una dintre principalele noastre greșeli este să consumăm zahăr chiar de la micul dejun. În momentul în care zahărul intră în sângele nostru, acesta atinge cote alarmante, ca un roller coaster, iar atunci când coboară corpul nostru caută echilibrul. Astfel, intrăm într-o buclă infinită în care căutăm constant zahărul, pro care să reechilibreze corpul. Prin urmare, nutriționistul Boticari recomandă evitarea lui la prima oră a dimineții, pentru a nu cădea în acea buclă pe toată perioada zilei.
Citește și - De ce nu reușim să slăbim. Doctor Mihail a explicat cum putem pica în plasa caloriilor - https://www.spectacola.ro/de-ce-nu-reusim-sa-slabim-doctor-mihail-a-explicat-cum-putem-pica-in-plasa-caloriilor_41676.html
Acel mic dejun ca fiind considerat sănătos, respectiv lapte cu cacao, produse de patiserie, cereale și suc, nu numai că ne face să depășim cantitatea zilnică recomandată de zahăr, ci ne va face și să căutăm să consumăm zahăr pe tot parcursul zilei.
Alternativ, ceea ce ar trebui să facem este să creștem consumul de fibre. Cerealele integrale, legumele, nucile. Acestea po face ca vârful de glucoză să fie mai lent, scrie elespanol.
Nutriționista arată și alte variante sănătoase de a ne controla aportul de zahăr, respectiv găsirea acelei senzații pe care o produce substanța, dar în alte lucruri. Nutriționistul ne explică faptul că această dopamină este realizată și prin a face alte lucruri preferate, respectiv să cântați la instrumentul preferat, să vorbiți cu un prieten, să ascultați melodia preferată, să faceți exerciții fizice, sau, pur și simplu, să trageți un pui de somn sănătos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Diete
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...