Dubaiul, asaltat de turiști după relaxarea restricțiilor: Creștere de 106%
Dubai este în fruntea procesului de recuperare a turismului global, la un an după redeschiderea granițelor pentru turiști.

• Orașul a întâmpinat 3,7 milioane de vizitatori cazați peste noapte, în perioada iulie 2020 - mai 2021
• O ocupare totală în hoteluri de 58%, înregistrată în perioada iulie 2020 - mai 2021
• Sosiri la hoteluri în perioada iulie 2019 - mai 2020 - o creștere de 106%
• Standardele de sănătate și siguranță de vârf la nivel mondial au făcut din Dubai una dintre cele mai sigure destinații din lume

 

Dubai marchează 1 an de la redeschiderea frontierelor către turiști pe 7 iulie 2020. Cele mai recente date publicate de Departamentul de Marketing pentru Turism și Comerț din Dubai (Dubai Tourism) arată că orașul a primit 3,7 milioane de vizitatori cazați peste noapte în perioada de 11 luni, din iulie 2020 până în mai 2021. Performanța pozitivă întărește rolul principal pe care îl joacă Dubaiul în redresarea turismului global. Potrivit datelor publicate de Dubai Tourism, Emiratul a primit peste 1,7 milioane de vizitatori în perioada iulie - decembrie 2020 de pe piețele deschise și încă două milioane de vizitatori în primele cinci luni ale anului 2021.

HH Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Prințul Moștenitor din Dubai și Președintele Consiliului Executiv din Dubai a declarat: „Noile date arată că revenirea turismului din Dubai crește, în ciuda provocărilor actuale cu care se confruntă piețele internaționale. Datele crescânde ale redresării nu reflectă doar punctele forte ale sectorului turistic din Dubai și diversitatea piețelor sale sursă, ci și rezistența economică și agilitatea emiratului în fața unui mediu global care fluctuează rapid. Mai mult, capacitatea Dubaiului de a implementa un regim de protocol de precauție riguros a făcut din oraș una dintre cele mai sigure destinații din lume pentru călători. Pe măsură ce ne pregătim să găzduim Expo 2020, aceste standarde excepționale ne vor permite să ne asigurăm că evenimentul oferă cele mai înalte standarde globale de siguranță și securitate pentru toți vizitatorii. ”

Creștere de 106%

„Cererea redusă pentru sejururi în rândul rezidenților din Emiratele Arabe Unite, atât emiratieni, cât și expați din peste 200 de naționalități, a determinat creșterea turismului, ocuparea hotelurilor crescând semnificativ de la 35% în iulie 2020 la 58% în mai 2021. Ocuparea hotelurilor din Dubai a atins punctul culminant în decembrie 2020 (69%) și în ianuarie 2021 (66 %), orașul ocupând locul al doilea la nivel global în ceea ce privește ocuparea, după Singapore și înaintea Parisului și Londrei, potrivit datelor furnizate de firma de analiză a managementului hotelier STR.”, transmite biroul de presă al turismului din Dubai.


De notat este rata medie zilnică (ADR) recuperată de la AED238 în iulie 2020 la AED383 în mai 2021. În ciuda întreruperii cauzate de COVID-19 între sectoare, Dubai continuă să reprezinte o oportunitate majoră pentru dezvoltatorii de hoteluri. Un total de 591 de unități hoteliere cu 100.000 de camere funcționau în iulie 2020, în deplină conformitate cu protocoalele de sănătate și siguranță. Acest lucru a crescut acum la 715 unități hoteliere care oferă 128.000 de camere în mai 2021. Eforturile concertate ale Dubai Tourism și ale partenerilor de a conduce cererea de călătorii interne au făcut ca hotelurile din oraș să primească 5,5 milioane de vizitatori interni pentru perioada dintre iulie 2020 și mai 2021, comparativ cu 2,66 milioane de sosiri la hoteluri interne în perioada iulie 2019 - mai 2020, o creștere uluitoare de la an la an de 106%.

 

 

Autor: Georgiana Ioniţă | Dată: 07 iul, 10:18

Chiftele de dovlecei cu brânză. Simplu și gustos

Această rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză este...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Sfat de călătorie: 10 atracții turistice în Dubai

Dubai este un oraș în continuă evoluție, cu un flux...