Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
Mihaela Bilic a ales să dezbată unul dintre cele mai discutate subiecte ale orei actuale, cu privire la nutriție: beneficiile postului intermitent. Cunoscut și sub denumirea de „fasting”, acest stil de viață este adoptat de foarte multe persoane care își doresc să slăbească într-un timp scurt, întrucât funcționează extrem de bine, iar rezultatele sunt și ele unele vizibile, fără prea multă muncă. Astfel, dacă te-ai gândit și tu până acum să-l adopți, însă nu știi exact de unde să începi sau în ce intervale de ore ar trebui să mănânci, mai jos găsești răspunsurile necesare.
„Ne e mai ușor să facem foamea când se numește post…intermitent. Numit în engleză “intermitent fasting” acest stil alimentar alternează perioadele de post negru cu cele de alimentație normală. Cel mai frecvent se practică metoda 16/8 care înseamnă să nu mănânci nimic timp de 16 ore, iar în restul de 8 ore rămase să ai 2 mese principale.
Există și alte modele: post negru timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână sau metoda 5 cu 2 (5 zile din săptămână mâncăm normal iar 2 zile mâncăm foarte puțin, adică max 500-600 cal/zi). Postul intermitent este un regim flexibil și ușor de urmat, fiecare poate să-și găsească ritmul care i se potrivește. În esență presupune 2 mese principale în zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de alta, fără gustări între mese. Putem face din acest stil alimentar un obicei pe viață, nu are riscuri ci doar beneficii.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Citește și: Dr. Marius Sava, cinci obiceiuri care te vor ajuta să trăiești mai mult și să fii mai sănătos. Trebuie să le adopți imediat
Așadar, pe lângă beneficiile pe care le are asupra siluetei, postul intermitent mai vine la pachet și cu o listă mare de alte avantaje, scoate în evidență Mihaela Bilic.
„Mesele rare bagă organismul în cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim și ne întărim toleranța la foame. Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă curățenie și regenerare celulară.
Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite. Postul alimentar are efect antiaging, ameliorează diabetul de tip 2 și inhiba procesele inflamatorii. Și pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus fastingul este o soluție rapidă de a slăbi, se topesc cu precădere depozitele de grăsime iar masa musculară este protejată.”, a continuat aceasta.
Trebuie să știi că sunt și niște efecte negative care pot fi resimțite, în momentul în care alegi să ții fastingul intermitent. Cu toate acestea, ele nu vor dura la nesfârșit, spune Mihaela Bilic, care mărturisește că, în final, avantajele sunt mai considerabile și merită luate în calcul mai mult.
„Există efecte negative ale postului intermitent? Poate o ușoară deshidratare dacă nu consumăm suficiente lichide. La început poate apărea o stare de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Se mai descrie o stare de slăbiciune cu somnolență până când organismul învață să facă față la foame.
Apare și respirația urât mirositoare, care ne confirmă starea de acidoză, deci slăbitul funcționează! Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim și să ne detașam de mâncare. Pe lângă faptul că ne regăsim silueta, absența mâncării ne limpezește mintea, ne dă energie și chiar o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar e sănătos, deci nu e de mirare că postul a ajuns să fie recomandat și de religie și de medicină. Merită încercat!”, mai spune specialista.
Citește și: Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...