Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Sportivii știu ceva ce restul lumii probabil nu știe: ceea ce mănânci este la fel de important ca și modul în care te antrenezi, dacă nu chiar mai important. Mâncarea este considerată a fi ca un combustibil, iar alegerea tipului corect de combustibil este esențială pentru că va influența masa musculară care se va pune pe corpul tău în timp.
"Ai nevoie de calorii adecvate - și chiar de un surplus caloric dacă vrei să câștigi mușchi, de proteine adecvate și de antrenament de forță", spun specialiștii, potrivit EatThis.
Nu toate proteinele sunt create la fel.
"O proteină de înaltă calitate înseamnă că proteina conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul dumneavoastră nu îi poate produce singur", spun specialiștii.
Acești nouă aminoacizi esențiali sunt necesari pentru construirea și repararea masei musculare slabe. Sursele de proteine complete includ alimente de origine animală, cum ar fi carnea de vită, carnea de porc, carnea de pasăre, peștele, lactatele și ouăle.
Câteva proteine vegetale precum alimentele pe bază de soia, quinoa, semințele de cânepă și fisticul sunt considerate proteine vegetale complete. Alte proteine vegetale, cum ar fi fasolea, legumele, lintea, alte nuci și semințe și unt de nuci sunt proteine "incomplete", ceea ce înseamnă că nu conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali. Asta nu înseamnă că nu poți câștiga masă musculară dacă mănânci alimentele menționate anterior, dar înseamnă că trebuie să fii strategic cu aportul de proteine și să mănânci o varietate de proteine vegetale pentru a te asigura că primești toți aminoacizii esențiali pe care corpul tău nu îi poate produce.
Proteinele animale sunt mai biodisponibile decât cele vegetale. Acest lucru se datorează faptului că alimentele vegetale conțin fibre și alți compuși care concurează cu proteinele pentru absorbție. Dacă urmezi o dietă bazată 100% pe alimentele vegetale, specialiștii recomandă să consumi puțin mai multe proteine decât în mod normal pentru a te asigura că obții o cantitate adecvată.
Numărul optim de grame de proteine pe care trebuie să le consumi la o masă depinde de mărimea corpului și de tipul de activitate fizică sau sport pe care îl practici. Cercetările sugerează că aproximativ 30 de grame de proteine la o masă vor oferi organismului ceea ce are nevoie pentru repararea și creșterea musculară și vor promova senzația de plenitudine și sațietate care te va împiedica să mănânci în exces. Asigură-te că incluzi gustări cu proteine pe parcursul zilei.
"Lucrul important de reținut este că excesul de proteine nu înseamnă mai multă masă musculară. Mâncați acea cantitate de proteine de care aveți nevoie și distribuiți-o pe parcursul zilei în toate mesele și gustările, dar echilibrați-o cu carbohidrați de înaltă calitate și grăsimi sănătoase.", mai spun specialiștii.
Citește și: Șase obiceiuri alimentare care accelerează arderea grăsimilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente crestere masa musculara sport
Iată ce-ți rezervă astrele...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...