Produsul care înlocuiește pâinea și are foarte puține calorii. Mihaela Bilic: „Merită să gustați! Aproape nu contează ca și aport caloric!”
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit cu ce putem înlocui pâinea, dacă nu vrem să ne îngrășăm.

Pâinea este unul dintre alimentele pe care toți românii le adoră, dar care poate aduce extrem de multe kilograme în plus, dacă nu o consumăm responsabil și cu moderație. Partea cea mai bună este că în ziua de astăzi există multe alte produse care pot înlocui perfect pâinea și care pot fi la fel de delicioase și de hrănitoare. Una dintre aceste variante sănătoase, dar și dietetice, o reprezintă și orezul expandat, care este excelent pentru masa de dimineață și care are foarte puține calorii, explică Mihaela Bilic. 

„Porumb…altfel
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a fost postarea scrisă de Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

Pe aceeași temă: Ce dietă ține Mihaela Bilic: „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt slăbiciunile mele”. Secretul inedit prin care se menține în formă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Cât de mult îngrașă oleaginoasele

Totuși, dacă discurile de porumb sunt perfecte pentru siluetă, dar si sănătoase, semințele, migdalele sau alunele pot fi și ele extrem de de benefice pentru organism. Cu toate acestea, ele nu sunt deloc favorabile siluetei, din cauza proporției mare de calorii pe care o aduc în organism. Din această cauză, medicul nutriționist recomandă să le consumăm moderat.

„Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!!
Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a transmis Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dieta omului „sărac”. Cum slăbești rapid, cu bani puțini. Mihaela Bilic: „Faceți această experiență voi pentru voi”

Cum poți consuma responsabil oleaginoasele

Mihaela Bilic a oferit și câteva trucuri prin care puteți consuma responsabil oleaginoasele, fără să vă îngrășați. 

„Fructele oleaginoase ( alune, nuci, fistic, migdale, caju) sunt un concentrat de nutrienți, dar și de calorii. Pline de proteine, acizi grași nesăturați și minerale, ele pot reprezenta o gustare sănătoasă, un produs de ronțăit care să aibă și reale valențe hrănitoare. Singură grijă trebuie să fie cantitatea, un pumn este suficient!
Tot ce înseamnă semințe, nuci, alune satisface și alt mecanism înafara de hrănirea propriu-zisă și anume nevoia de ronțăială. Nu numai substanțele nutritive le căutăm în alune și migdale, ci și calmarea, eliminarea stresului, satisfacerea oralității (simți nevoia să ai gură sau mâinile ocupate). Dacă te apuci să ciugulesti fistic sau migdale și te opreșți când se termină pungă nici nu-ti dai seama când ai înghițit 500cal. Da, atât au în medie fructele oleaginoase.


Există 2 strategii de protecție: fie cumpărați pungi mici, individuale (conțîn 25-30g) că să va limitați la un pumn, fie va ingreunati foarte mult "muncă". Adică cumpărați toți acești samburi, fie că e vorba de alune, semințe sau fistic, în propria lor coajă. Și chinuiți-va să scoateți miezul micuț din învelișul lui lemnos. Nu doar că o să va ia mult timp (ceea ce înseamnă că încetinește din mâncat) dar la final nici cantitatea nu va fi mare pentru că mai mult decojiti decât mâncați. Că să nu mai punem la socoteală că un astfel de efort te face să te lași tepede păgubaș:)
În concluzie dacă vreți ronțăială nu faceți greșeală să luați fructele oleaginoase și semințele decojite. Alegeți variantele cu coajă în ambalajul cel mai mic, ocupați-va mâinile și gură cu desfacutul și curățatul lor, important nu e să mâncați ci să va calmați”, spunea Mihaela Bilic, în urmă cu câțiva ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: beneficii  inlocuitor  mihaela bilic  orez expandat  pâine 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel