TM2023: Târgul de Carte Gaudeamus ajunge la Timişoara, în Capitala Europeană a Culturii
Data actualizării:
Data publicării:
Capitala Europeană a Culturii TM2023 devine şi capitala lecturii, odată cu noua ediţie a Caravanei Gaudeamus Radio România, care se va desfăşura în perioada 1 - 5 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri Timişoara şi va reuni 40 de participanţi şi 12 evenimente dedicate.

Preşedintele de onoare al ediţiei, scriitorul şi jurnalistul Robert Şerban, remarcă faptul că Târgul Gaudeamus se deschide de Ziua Radio România, care jubilează 95 de ani de activitate neîntreruptă.

Programul de vizitare va fi zilnic, între orele 10.00 - 20.00, iar accesul publicului este liber.

Cel mai citit târg de carte din ţară, de la cel mai ascultat radio, a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, şi la 140 de prezentări în istoria de trei decenii a acestui proiect naţional, palmares care confirmă statutul de reper al pieţei naţionale de carte al întregului program iniţiat şi derulat de Radiodifuziunea Română, arată un comunicat al Gaudeamus, remis, marţi, AGERPRES.

40 de participanţi, reprezentând câteva dintre cele mai active domenii din industria cărţii şi a materialelor educative - edituri, agenţii de difuzare de carte românească şi străină, producători şi distribuitori de jocuri educaţionale şi muzică, le propun timişorenilor cele mai recente apariţii editoriale, bestseller-uri şi titluri în curs de afirmare, oferte şi pachete speciale.

Cele 12 evenimente programate cu acest prilej - lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri - vor oferi vizitatorilor târgului prilejul de a se întâlni cu cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi scriitori timişoreni.

Alături de evenimentele derulate în cadrul târgului şi de informaţii utile vizitatorilor, pagina Facebook Radio România Gaudeamus va găzdui numeroase concursuri cu premii în cărţi, oferite de participanţii la această ediţie.

Prin intermediul standurilor virtuale, "oglinda" târgului desfăşurată în formatul clasic şi al evenimentelor transmise live, website-ul www.gaudeamus.ro va oferi şi celor care nu vor fi prezenţi în Timişoara în acest interval, prilejul de a participa online la ediţia 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Timisoara 2023


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




TM2023. Evenimentele săptămânii: După cultură... cultură

Ne pregătim de sărbători, motoarele pierd puțin din...

pixel