TM2023: „Timişoara 2023 la nesfârşit”, călătoria continuă la Televiziunea Română
Data publicării:
 TVR transmite, în calitate de partener oficial, programele care încheie „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii.

Televiziunea Publică transmite cele mai importante evenimente culturale, educative, sociale sau politice! Festivalul Internaţional George Enescu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, dar şi Summitul Iniţiativei Celor Trei Mări sau cel din Republica Moldova sunt doar câteva dintre marile proiecte la care Televiziunea Română a fost partener oficial în acest an.

În 2023, TVR a făcut parte din povestea „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, iar acum are ocazia să revină ca broadcaster oficial al evenimentelor care închid maratonul cultural desfăşurat în orașul de pe Bega.

„Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii” a ajuns la final, însă Televiziunea Română îşi continuă misiunea de a transmite publicului proiectele culturale majore ale momentului. Astfel, în perioada 7 - 10 decembrie, programele reunite sub denumirea „Timişoara 2023 la nesfârşit” se văd la: TVR CULTURAL, TVR INFO, TVR 2, TVR INTERNAŢIONAL, TVR MOLDOVA, TVR TIMIŞOARA şi TVR CLUJ.

Joi, 7 decembrie, la ora 11.00, TVR INFO a pregătit o ediţie specială „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, o retrospectivă a acestui an cultural. Conferinţa de presă, care marchează închiderea evenimentului, va fi difuzată în direct de la Timişoara, acolo unde se va afla jurnalista Ramona Boroşovici - TVR TIMIŞOARA, alături de invitaţii ei. Programul va putea fi urmărit şi pe TVR TIMIŞOARA, TVR INTERNAŢIONAL şi TVR MOLDOVA.

A doua zi, vineri, 8 decembrie, de la ora 17.00, jurnalistele TVR Luisa Tîrcă şi Adriana Pinti vor fi în Piaţa Operei, respectiv în Piața Unirii pentru a discuta cu autorităţile locale şi cu alţi invitaţi speciali despre grandiosul proiect care a pus Timişoara în topul destinaţiilor culturale ale anului 2023. La 17.30, în direct la TVR INFO, TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ şi TVR INTERNAŢIONAL, de la Palatul Culturii, telespectatorii vor putea viziona Ceremonia de Gală a închiderii „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, eveniment marcat prin recitaluri susţinute de Dora Gaitanovici, una dintre cele mai puternice voci din muzica românească sau EMMA - tânăra din Lugoj, care a colaborat, ca songwriter, cu artişti precum Silent Strike, Deliric, BAB, Armies și The Motans - şi prin momente de dans, acrobaţie şi circ. Gala de închidere va fi difuzată şi la TVR MOLDOVA, de la 21.15.

Sâmbătă, de la ora 17.00, la TVR 2, actriţa Adriana Irimescu va fi prezentă din Piaţa Unirii la emisiunea „Cursa prin istorie”, iar de la ora 18.00, la TVR CULTURAL şi TVR INTERNAŢIONAL, vom urmări o ediţie specială moderată de Ramona Boroşovici în studioul TVR TIMIŞOARA, în timp ce Florin Mihoc şi Luisa Tîrcă vor intra în direct din Piaţa Unirii şi din alte puncte importante ale orașului.

De asemenea, în aceste zile, principalele jurnale ale tuturor posturilor Televiziunii Române vor difuza ştiri şi vor transmite informaţii despre „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, un proiect care ne-a purtat, pe parcursul anului, într-o fantastică şi minunată călătorie culturală.

Timişoara a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii la începutul anului 2023, alături de localitatea Elefsina (Grecia) şi de oraşul Veszprém (Ungaria), numărându-se, astfel, printre cele peste 60 de oraşe selectate în anii precedenţi din întreaga Uniune Europeană, dar şi din afara acesteia.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Timisoara 2023


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locTM2023. Evenimentele săptămânii: După cultură... cultură

Ne pregătim de sărbători, motoarele pierd puțin din...

pixel