TM2023: Zilele Maghiare din Timişoara vin cu noutăţi atractive, subliniind diversitatea multiculturală
Data publicării:
Cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Maghiare din Timişoara, programată în Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023 în perioada 21-24 septembrie, vine cu un program spectaculos care se va desfăşura în Piaţa Victoriei/Operei şi în Piaţa Libertăţii.

Din program nu vor lipsi concerte pop-rock cu trupe din Ungaria şi Ardeal, muzică şi dansuri populare ungureşti, gastronomie maghiară, un atractiv târg meşteşugăresc, ateliere pentru copii, dezbateri, lansări de carte, filme, spectacole de reenactment istoric cu trupe din Ungaria şi Timişoara.

Consulul onorific al Ungariei la Timişoara, Tamas Peter, care este şi preşedintele Asociaţiei Bastion - Varbastya din Timişoara, organizatoarea evenimentului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ediţia din acest an va fi cu o zi mai lungă, iar Teatrul de Stat Maghiar "Csiky Gergely va fi direct implicat la Gala de deschidere şi ca furnizor de spectacole.

"În anul Capitalei Culturale Europene TM2023 ne vom folosi mai mult de Teatrul Maghiar pe care îl avem în oraş şi care va ţine spectacolul de gală cu muzică şi recitaluri. În Piaţa Libertăţii vor fi foarte multe programe, cercul literar, iar Asociaţia Losonczy Istvan va susţine unul dintre cele mai frumoase momente, cu un spectacol medieval în care îi va învinge pe turci şi pe austrieci, ca întotdeauna. Aşteptăm public. Vom avea patru concerte mari cu jazz, rock, va fi şi literatură, sport, pentru copii foarte multe programe. Vom amenaja şi zona gastronomică în parcarea Modex din Piaţa Operei, care vine cu surprize: pizza secuiască este marea atracţie, bere şi palincă artizanale, mâncare la ceaun. Peste 70 de meşteşugari vor sta la dispoziţia publicului cu produse artizanale şi cu ateliere pentru cei mici, iar două caleşti trase de ponei îi vor plimba pe copii prin Piaţa Libertăţii", a detaliat Tamas Peter.

În cele patru zile ale evenimentului sunt aşteptaţi peste 130.000 de vizitatori, care vor putea aprecia diversitatea programelor şi multiculturalitatea cetăţii, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Timisoara 2023
Tagurile articolului:   eveniment  timisoara  tm2023 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




TM2023. Evenimentele săptămânii: După cultură... cultură

Ne pregătim de sărbători, motoarele pierd puțin din...

pixel