Cinci metode pentru a te pregăti de o iarnă PANDEMICĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Odată cu creșterea numărului de cazuri COVID-19 am intrat câteodată în stări de monotonie și anxietate. Aceste  metode te vor readuce la un stil de viață sănătos. 

Pandemia a scăzut cheful de viață multor persoane, a tăiat din curajul de a merge mai departe și mai mult decât atât a venit cu multe momente dificile pentru mulți dintre noi. 

Experții vin în ajutorul nostru pentru a reuși să trecem cât mai repede și eficient peste această pandemie, în această iarnă”

1. Ieșiți din zona de confort

Primul sfat pe care ni-l oferă specialiștii de la Scientific Reports, ne demonstrează că o zi bine oraganizată ar putea să ne aducă la cheful de viață, pe care Pandemia ni l-a furat. Mai mult aceștia ne sugerează să avem încredere în noi și sp facem strategii pentru fiecare zi din săptămână, astfel să putem evita rutina din viața de zi cu zi. Într - adevăr, un studiu din luna iunie 2018 Lancet Psihiatrie spune că rutina din viața noatsră poate aduce o mică depresie.

2. Meditația 

Cercetarea de la Live Strong  specifică că practicarea unei meditații  ne ajută să avem corpul relaxat și o reîmprospătare a creierului. Mai mult, o metidație trebuie să se regăsească în caietul nostru de sarcini. 

„Nu numai că o meditația  vă ajută să vă îmbunătățiți concentrarea și atenția generală, dar vă poate ajuta în mod semnificativ și la reducerea stresului, lucru pe care toți îl pot folosi chiar acum”, spune Vernon Williams, MD , neurolog sportiv, director fondator al Centrul pentru Neurologie Sportivă și Medicină a Durerii de la Institutul Cedars-Sinai Kerlan-Jobe din Los Angeles și neurolog consultant pentru Rams.

3. Motivarea-cuvinte de încurajare

Fie cu voce tare sau doar cu gândul, modul în care vorbești și gândești despre tine are un efect asupra sănătății mintale.

„Cu cât suntem mai conștienți de vorbirea noastră de sine, cu atât avem mai mult spațiu pentru a practica gândirea utilă, bazată pe rațional”, spune Esfahani.

Motivarea este recomandă atunci când suntem obligați să luăm  în considerare gândurile noastre, să fim conștienți de vorbirea de sine negativă  și să lucrăm pentru a ne reformula gândurile către o conversație mai utilă și echilibrată.

4. Fă-ți timp pentru tine

Încercați să vă treziți mai devreme câteva zile pe săptămână și să ieșiți afară, chiar și 15 minute, pentru a vă putea bucura de aerul proaspăt și de lumina soarelui înainte de a vă petrece ziua.

„Beneficiile pentru sănătate ale soarelui și vitaminei D , în special în lunile de iarnă, sunt enorme pentru starea de spirit”, spune Esfahani.

5. Faceți sport

Este posibil ca sala dvs. de fitness să nu mai fie deschisă sau să nu fie un loc în care vă simțiți confortabil, dar există multe alte modalități de a rămâne activ fizic - chiar și în confortul propriei case. Și face acest lucru, în funcție de cercetarea voastră fizică

6. Prioritizează somnul

Având în vedere că probabil petreceți mai mult timp acasă decât oricând, îl puteți folosi la fel de bine ca șansă de a vă culca puțin mai devreme pentru a vă asigura un somn de calitate.

„Somnul ajută la întărirea memoriei și la construirea conexiunilor de-a lungul căilor neuronale ale creierului”, spune dr. Williams. 

 


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Calatorii
Tagurile articolului: metodie pentru iarna pandemica  spectacola 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



Tendințele gastronomice din Dubai

Dubaiul se mândrește cu o gamă impresionantă de experiențe culinare, cu un...

pixel