Cinci metode pentru a te pregăti de o iarnă PANDEMICĂ
Odată cu creșterea numărului de cazuri COVID-19 am intrat câteodată în stări de monotonie și anxietate. Aceste  metode te vor readuce la un stil de viață sănătos. 

Pandemia a scăzut cheful de viață multor persoane, a tăiat din curajul de a merge mai departe și mai mult decât atât a venit cu multe momente dificile pentru mulți dintre noi. 

Experții vin în ajutorul nostru pentru a reuși să trecem cât mai repede și eficient peste această pandemie, în această iarnă”

1. Ieșiți din zona de confort

Primul sfat pe care ni-l oferă specialiștii de la Scientific Reports, ne demonstrează că o zi bine oraganizată ar putea să ne aducă la cheful de viață, pe care Pandemia ni l-a furat. Mai mult aceștia ne sugerează să avem încredere în noi și sp facem strategii pentru fiecare zi din săptămână, astfel să putem evita rutina din viața de zi cu zi. Într - adevăr, un studiu din luna iunie 2018 Lancet Psihiatrie spune că rutina din viața noatsră poate aduce o mică depresie.

2. Meditația 

Cercetarea de la Live Strong  specifică că practicarea unei meditații  ne ajută să avem corpul relaxat și o reîmprospătare a creierului. Mai mult, o metidație trebuie să se regăsească în caietul nostru de sarcini. 

„Nu numai că o meditația  vă ajută să vă îmbunătățiți concentrarea și atenția generală, dar vă poate ajuta în mod semnificativ și la reducerea stresului, lucru pe care toți îl pot folosi chiar acum”, spune Vernon Williams, MD , neurolog sportiv, director fondator al Centrul pentru Neurologie Sportivă și Medicină a Durerii de la Institutul Cedars-Sinai Kerlan-Jobe din Los Angeles și neurolog consultant pentru Rams.

3. Motivarea-cuvinte de încurajare

Fie cu voce tare sau doar cu gândul, modul în care vorbești și gândești despre tine are un efect asupra sănătății mintale.

„Cu cât suntem mai conștienți de vorbirea noastră de sine, cu atât avem mai mult spațiu pentru a practica gândirea utilă, bazată pe rațional”, spune Esfahani.

Motivarea este recomandă atunci când suntem obligați să luăm  în considerare gândurile noastre, să fim conștienți de vorbirea de sine negativă  și să lucrăm pentru a ne reformula gândurile către o conversație mai utilă și echilibrată.

4. Fă-ți timp pentru tine

Încercați să vă treziți mai devreme câteva zile pe săptămână și să ieșiți afară, chiar și 15 minute, pentru a vă putea bucura de aerul proaspăt și de lumina soarelui înainte de a vă petrece ziua.

„Beneficiile pentru sănătate ale soarelui și vitaminei D , în special în lunile de iarnă, sunt enorme pentru starea de spirit”, spune Esfahani.

5. Faceți sport

Este posibil ca sala dvs. de fitness să nu mai fie deschisă sau să nu fie un loc în care vă simțiți confortabil, dar există multe alte modalități de a rămâne activ fizic - chiar și în confortul propriei case. Și face acest lucru, în funcție de cercetarea voastră fizică

6. Prioritizează somnul

Având în vedere că probabil petreceți mai mult timp acasă decât oricând, îl puteți folosi la fel de bine ca șansă de a vă culca puțin mai devreme pentru a vă asigura un somn de calitate.

„Somnul ajută la întărirea memoriei și la construirea conexiunilor de-a lungul căilor neuronale ale creierului”, spune dr. Williams. 

 

Autor: Florentina Arcu | Dată: 11 dec, 18:55

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Sfat de călătorie: 10 atracții turistice în Dubai

Dubai este un oraș în continuă evoluție, cu un flux...