Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ce altceva mai face ciocolata:
1. Taie pofta de alimente dulci, sărate și grase
Pofta alimentară se poate datora unei nevoi fiziologice sau psihologice. Potrivit lui Laurence Haurat, psiholog și nutriționist, pofta de dulce, sărat sau de alimente grase poate dezvălui un deficit de nutrienți sau micronutrienți. Astfel, persoana poate simți un impuls foarte puternic pentru un anumit aliment. Uneori, un deficit de magneziu te poate face să poftești la zahăr. Cu toate acestea, câteva pătrățele de ciocolată neagră pot fi suficiente pentru a umple acest gol.
2. Reglează pofta de mâncare
Ciocolata neagră (cu 70% cacao) are un gust amar, ce o diferențiază de ciocolata cu lapte. Potrivit unui studiu științific, ciocolata neagră poate reduce pofta de dulce, deoarece permite creierului să perceapă semnalul de sațietate mai repede. Conținând proteine, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru și vitaminele B1, B2, B6, B9 și B12, acest aliment este foarte hrănitor, permițându-ți să te saturi mai repede.
3. Ameliorează inflamația
Ciocolata neagră este bogată în flavonoide, după cum indică nutriționistul Hélène Baribeau. Flavonoidele sunt substanțe antioxidante care au multe virtuți, inclusiv prevenirea hipertensiunii, diabetului și a bolilor cardiovasculare. În plus, un studiu arată că flavonoidele prezente în cacao au proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea diferitelor patologii cronice care provoacă inflamații în organism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: ciocolata dietă kilograme silueta slabit
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...