10 motive pentru care ciocolata te poate ajuta să slăbești
Într-un proces de slăbire, mulți oameni decid să reducă zahărul din dieta lor. Cu toate acestea, pofta de ciocolată poate apărea după câteva săptămâni de restricții alimentare și provoacă frustrare. Însă, deși te-ar putea surprinde, ciocolata te poate ajuta să slăbești! Cum? Alegând ciocolată neagră, bogată în cacao, pe care să o mănânci cu moderație. 

Ce altceva mai face ciocolata:
 

1. Taie pofta de alimente dulci, sărate și grase 

Pofta alimentară se poate datora unei nevoi fiziologice sau psihologice. Potrivit lui Laurence Haurat, psiholog și nutriționist, pofta de dulce, sărat sau de alimente grase poate dezvălui un deficit de nutrienți sau micronutrienți. Astfel, persoana poate simți un impuls foarte puternic pentru un anumit aliment. Uneori, un deficit de magneziu te poate face să poftești la zahăr. Cu toate acestea, câteva pătrățele de ciocolată neagră pot fi suficiente pentru a umple acest gol.

2. Reglează pofta de mâncare 

Ciocolata neagră (cu 70% cacao) are un gust amar, ce o diferențiază de ciocolata cu lapte. Potrivit unui studiu științific, ciocolata neagră poate reduce pofta de dulce, deoarece permite creierului să perceapă semnalul de sațietate mai repede. Conținând proteine, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru și vitaminele B1, B2, B6, B9 și B12, acest aliment este foarte hrănitor, permițându-ți să te saturi mai repede. 

3. Ameliorează inflamația 

Ciocolata neagră este bogată în flavonoide, după cum indică nutriționistul Hélène Baribeau. Flavonoidele sunt substanțe antioxidante care au multe virtuți, inclusiv prevenirea hipertensiunii, diabetului și a bolilor cardiovasculare. În plus, un studiu arată că flavonoidele prezente în cacao au proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea diferitelor patologii cronice care provoacă inflamații în organism.  

 

Citește continuarea pe DC Medical.

Autor: Spectacola | Dată: 16 iul, 08:42

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții