10 motive să mănânci MERE VERZI în fiecare zi. Beneficii NEBĂNUITE pentru sănătate
E o diferență considerabilă între mere verzi și mere roșii, iar această diferență aduce beneficii nebănuite pentru sănătate. Iată 10 dintre ele: 

Se spune că „un măr pe zi îl ține pe doctor la distanță”. Și e perfect adevărat dacă ne gândim că merele sunt bogate în antioxidanți, vitamine precum vitamina C, vitamina A, vitamina K, fibre, minerale și o serie de alți nutrienți importanți, care aduc numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit DC Medical. Merele, însă, vin în numeroase variante: roșii, portocalii, verzi. 

Iată de ce să le preferi pe cele verzi: 

1) Merele verzi, de regulă mai acrișoare decât cele roșii, au un conținut mai scăzut de zahăr li aduc  o mulțime de beneficii pentru frumusețe și sănătate. 

2) Cresc metabolismul. Mărul verde este bogat în fibre care ajută la creșterea metabolismului. Fibrele stimulează procesul de detoxifiere și mențin sistemul digestiv funcțional. 

3) Bune pentru ficat. Antioxidanții sunt agenți naturali de detoxifiere care vă împiedică ficatul de afecțiuni hepatice. Mănâncă mere verzi cu tot cu coajă. Deoarece merele verzi păstrează sănătatea ficatului și a sistemului digestiv. Poate ușura mișcarea intestinului și sistemul intestinal va fi mai curat.

4) Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru oase dense și puternice. Mai ales femeile sunt predispuse la subțierea și slăbirea oaselor care apare odată cu înaintarea în vârstă, iar mărul verde previne osteoporoza.

5) Ajută la pierderea grăsimii și la slăbire. Deoarece mărul verde este un fruct bogat în fibre, este benefic pentru pierderea în greutate. Merele verzi au niveluri mai mici de zahăr și mai multe minerale și antioxidanți care ajută la pierderea câtorva kilograme. Vitamina K din merele verzi mențin buna circulație a sângelui.

6) Protejează plămânii. Potrivit studiilor, consumul zilnic de mere verzi poate reduce riscurile asociate bolilor de plămâni cu 23%. Reduc riscul de astm. Fumătorii ar trebui să le consume deoarece îi vor proteja de bolile pulmonare.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 21 iul, 22:55

Horoscop - 18 mai 2022. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop zilnic: miercuri, 18 mai 2022. Previziuni...


Sursa foto: Instagram/ Facebook

Carmen Harra, previziuni despre divorțul dintre Cătălin Măruță și Andra: Se poate termina într-un dezastru. Nu sunt suflete pereche

Sursa foto: Smiley, instagram

Smiley, secretul pentru a elimina toxinele din corp. Ce bea artistul în fiecare dimineață pe stomacul gol

Sursa foto: Facebook/ Carmen Harra, Instagram/ Andra

Carmen Harra, reacție neașteptată după ce a prezis că Andra și Cătălin Măruță vor divorța: „Eu am încercat să fac bine”

Delia Matache, foto Instagram

„De ce faci asta unui copil”. Delia, VICTIMA hărțuirii sexuale: „Aveam 13 ani și veneam de la școală”

Captură video youtube/ Eurovision Song Contest, Extra night Show

Mihai Trăistariu aruncă bomba. Ce spune artistul despre voturile de la Eurovision 2022: „Mi se pare foarte straniu”

Captură video Youtube/ Popcorn

Cezar Ouatu intervine în scandalul de la Eurovision: Mulțumim Ucraina și Moldova pentru puncte!

Horia Moculescu, WRS. Captura foto Romania Tv/ foto Instagram

Horia Moculescu intervine în scandalul de la Eurovision 2022: „Ni s-au furat voturile. Este fals în acte”

Captură video Youtube/ Dorian Popa

Dorian Popa, întâmplare penibilă într-un restaurant din Paris. Artistul nu a avut cum să-și achite masa: Mi-a căzut fața când am văzut

Loredana Groza, foto Instagram

„Este bărbatul cel mai tare din viața mea”. Loredana Groza, dezvăluiri emoționante despre unul dintre cei mai importanți oameni din viața ei

Sursa foto: Radu Pietreanu, captură Youtube

Radu Pietreanu a învins cancerul. Cine a fost alături de actor în cele mai grele momente: „Nu mai aveam carne între piele și os”

Captură video youtube/ Eurovision Song Contest

TVR reclamă Eurovision. Aceștia susțin că România a acordat punctaj maxim Moldovei: Regulile au fost schimbate în timpul jocului

Dani Otil și Gojira, captură video YouTube

Înjurături la TV. Dani Oțil și Gojira, dezvăluiri despre soția lui Horia Brenciu: „M-a făcut albie de porci”