Carmen Brumă, dezvăluiri despre relația cu Mircea Badea. Secretul unei relații de peste două decenii
Iată 13 motive bune pentru care să consumați varză:
1. Digestie îmbunătățită: Conținutul său de fibre și apă poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos. Consumul de varză sub formă fermentată (varză acră) vă oferă, de asemenea, o creștere a probioticelor, unul dintre cele mai bune lucruri pentru un sistem digestiv și un intestin sănătos.
2. Pierderea în greutate: cu doar 33 de calorii la o cană de varză, este bogată în fibre și conține zero grăsimi. Varza este recomandată frecvent persoanelor care doresc să piardă în greutate, deoarece este ambalată cu atât de mulți nutrienți, iar conținutul ridicat de fibre o face destul de sățioasă.
3. Scade colesterolul: Varza poate fi folosită și pentru a ajuta la scăderea colesterolului. Fibrele și substanțele sale nutritive se leagă cu acizii biliari din intestin și se transmit în scaun, mai degrabă decât să fie absorbiți în sânge. Varza gătită la abur are mai multă putere de scădere a colesterolului.
4. Îmbunătățește sistemul imunitar: Varza este o sursă excelentă de vitamina C, atât de importantă, crucială pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.
5. Luptă împotriva cancerului: se știe de ani de zile că un consum de legume crucifere este asociat cu un risc mai scăzut de cancer. Sulforafanul este compusul care conferă acestor legume gustul lor amărui, este, de asemenea, ceea ce le conferă în mod specific puterea lor de combatere a cancerului. S-a demonstrat că sulforafanul inhibă progresia celulelor canceroase. Antocianinele, antioxidanții puternici care conferă verzei roșii culoarea sa vibrantă, s-au dovedit că încetinesc formarea și chiar distrug celulele canceroase deja formate.
.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cancer dietă digestie slabire varza
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...