Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
În această perioadă în care majoritatea oamenilor profită de weekend-ul prelungit se îndreptă ori câtre litoral, ori către munte, însă cei care nu și-au plănuit încă vacanța pot opta pentru organizarea unei mese în aer liber. Astfel, pe lângă un gratar bine gătit, Chef Joseph Hadad ne dezvăluie mici trucuri prin care putem prepara garniturile perfecte pentru o masă în aer liber.
’’Dacă în articolul precedent v-am deschis pofta de grătar cu marinadele cele mai potrivite pentru fiecare tip de carne în parte, de data aceasta vreau să vă ofer și garniturile potrivite pentru o masă în aer liber, ce merg perfect cu carnea friptă. Așadar, iată 3 rețete de salate pe care vi le recomand alături de grătar’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său.
Varza este recunoscută pentru numeroasele proprietăți pe care le are asupra organismului. Pentru a putea pregăti o salată de varză excelentă și pentru a îi impresiona pe cei dragi la o masă în aer liber, cunoscutul bucătar ne indică care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a obține un obține un preparat delicios și plin de savoare.
‘’Aveți nevoie de varză albă pe care să o tăiați foarte fin. O amestecați cu sare și piper, ulei de măsline și cu zeamă de lămâie, iar aromele le dați cu mărarul tocat, dar și boabe de rodie. Se amestecă toate ingredientele și se lasă la frigider vreme de o oră, astfel încât să se întrepătrundă aromele și să se înmoaie varza’’, a dezvăluit Joseph Hadad.
Deși poate nu ați auzit de inimioarele de salată verde, chef Joseph Hadad ne recomandă acest fel de salată pentru a obține cu gust fresh, perfect pentru mesele în aer liber. De asemenea, bucătarul ne dezvăluie ce ingrediente secrete putem adăuga pentru a obține o salată delicioasă.
’’O salată foarte fresh este cea din miezul de lăptucă, acea inimioară mai galbenă și crocantă de la interior. Frunzele acestea se amestecă cu ceapă verde tocată, țelină apio tăiată felii subțirele, un pic de nuci zdrobite, ulei de măsline, sare, piper și zeamă de portocale. Această salată se face pe loc, nu ca precedenta’’, a precizat Joseph Hadad.
Salata din andive este perfectă lângă orice tip de friptură. Chef Joseph Hadad ne propune o rețetă simplă și rapid de preparat, în special pentru iubitorii de andive cu care în mod sigur nu veți da greș.
’’Andivele se desfac în foi. Se face un sos din ulei de măsline cu sare, piper, usturoi zdrobit și sirop de rodie. Se adaugă migdale zdrobite în sos. Se pune sosul acesta cu lingura în fiecare foaie de andivă și gata. Vedeta trebuie să fie carnea! Un sfat pe care vi-l dau este, însă, să mâncați întâi carnea și apoi saltele, pentru că acesta vor ajuta la digerarea cărnii’’, a conchis Joseph Hadad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Gabriela Ungureanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: joseph hadad retete