Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ouă scrob cu spanac
Vei avea nevoie de: 2 ouă, 100 g frunze de spanac, 2 linguri de unt.
Se aleg frunzele proaspete și sănătoase de la spanac, se spală și se toacă mărunt. Într-un castron se bat cele două ouă spumă, se topesc două linguri de unt într-o tigaie în care se pun deodată ouăle și spanacul. Se amestecă repede pentru ca ouăle să nu se lipească de tigaie, până când compoziția s-a întărit. Se răstoarnă pe o farfurie și se ornează cu puțin sos de roșii.
Supă cremă de spanac
Vei nevoie de: 250 g de spanac, 4-5 linguri lapte, 10 g de făină, 5 grame de unt, jumătate de morvoc și sare.
Se curăță spanacul, se spală, se fierbe în apă cu sare 10 minute. Apoi se strecoară și se toacă mărunt. Morcovul se fierbe în puțină apă. Se amestecă într-un vas spanacul cu făina și laptele rece, se subțiază cu zeama în care a fiert morcovul. Apoi se mai pune la fiert încă 15-20 de minute. Se potrivește de sare și se servește cu crutoane.
Spanac cu paste
Vei avea nevoie de: 200-300 g de făină, un ou, sare, frunze de spanac și o felie de sfeclă roșie.
Se curăță și se spală frunzele de spanac și se toacă mărunt. Sfecla roșie se dă pe răzătoarea mică. Separat se face o cocă de tăieței de casă din 200-300 g de făină plus un ou. Această cocă se împarte în două. Prima jumătate se amestecă cu frunzele de spanac, cea de-a doua parte se amestecă cu sfecla roșie rasă. Se trece coca prin mașina de tocat și se obțin paste verzi și roșii. Se fierb pastele separat timp de 8 minute, se scurg și se clătesc ușor cu apă rece. Se așează pe un platou, se ornează cu cașcaval ras și smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: retete cu spanac retete gustoase retete pentru copii
Iată ce-ți rezervă astrele...