4 aparate medicale pe care e bine să le ai ÎNTOTDEAUNA în casă, mai ales în pandemia COVID-19
Pandemia COVID-19 ne-a făcut poate mai conștienți și problemele de sănătate pe care putem să le avem și de modul în care le putem identifica. Dacă în ce privește cunoașterea simptomelor lucrurile țin de cultura generală, în ce privește analiza unor parametri medicali ține de aparate și instrumente medicale pe care este bine să le avem în casă. Iată care sunt acestea din urmă și la ce îți folosesc:

Bolile stilului de viață precum diabetul, hipertensiunea arterială și diversele formă de gripă/viroze sunt mai frecvente acum ca niciodată. Prin urmare, devine vital să-ți monitorizezi starea de sănătate în mod regulat acasă, mai ales dacă în familie există membri care sunt mai în vârstă sau mai tineri. Pentru asta ai nevoie de informații legate de simptome, dar și de aparate cu care să verifici anumiți parametri ca să știi dacă e ceva sau nu în regulă. De asemenea, atunci când achiziționezi un astfel de aparat e bine să îl cumperi din farmacii sau din magazine cub dispozitive medicale, pentru a avea un aparat autorizat, a cărui acuratețe e verificată de ANMDM, nu aparate ieftine și imprecise cumpărate de pe site-uri obscure. Iată 4 astfel de aparate medicale pe care e bine să le ai în casă: 

1. Un termometru modern


Termometrul cu mercur moștenit de la bunica e piesă de muzeu și dacă nu știi cum să-l folosești poți foarte bine să nu-ți dai seama că ai temperatură. Există termometre moderne care în câteva scunde îți spun ce temperatură ai, care se bazează pe raze infraroșii. Unele se îndreaptă spre piele, altele se bagă în ureche. Cele care citesc de la o distanță de 2-5 cm de pe piele sunt cele mai bune în contextul pandemiei COVID-19, pentru că practic nu atingi cu ele. Dar și cele care se bagă în ureche au un sistem de protecție de unică folosință din plastic, care se aplică pe indicator și apoi se aruncă. Practic nu trebuie igienizate după fiecare folosire, deși o pază bună nu strică. Cum unul dintre semnele infecției cu SARS-CoV-2 poate fi temperatura ridicată, la fel ca și la gripă, de altfel, e bine să ai așa ceva în casă. 

 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 21 oct, 22:46

Loredana Groza, foto Instagram

Loredana Groza, în costum de baie, la 52 de ani. Pătrățele pe abdomen și decolteu de infarct: „Le-ai stins lumina invidioaselor”

Sursa foto: Glaycy Correia, instagram

Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație banală. Ce s-a întâmplat cu Gleycy Correia: "Dumnezeu ne-a luat prinţesa"

Delia Matache și Răzvan Munteanu, foto Instagram

„Eu pun pâinea pe masă”. Delia a rupt tăcerea despre soțul „milionar”: Eu întrețin familia

Astrolog Nicoleta Ghiris, specialist în astrologie occidentală, metafizică chineză (astrologie chineză, specialist feng-shui) și numerologie

HOROSCOP CHINEZESC - IULIE 2022. Luna Caprei de foc. Astrolog Nicoleta Ghiriș: „Energie de întrajutorare”

Bogdan Jianu, Catalina Ponor, Elvira Deatcu, foto Instagram

Cătălina Ponor s-a căsătorit cu Bogdan Jianu. Primele imagini de la eveniment

Sursa foto: Anamaria German, instagram

„Am rămas paralizată pe viață” . Drama cântăreței de muzică populară Anamaria German. De 9 ani e în scaunul cu rotile

Smiley, foto Instagram

Smiley, de nerecunoscut. Artistul a renunțat la plete: „A fost subiect de discuție atâția ani”. Motivul pentru care a decis să se tundă FOTO

Captură video Youtube/ Acces Direct

Atacatoarea Mirelei Vaida s-a întors. Femeia i-a distrus mașina vedetei, în timp ce aceasta era live: ”Să fie închisă”

Sursa foto: Bianca Drăgușanu, Instagram

Bianca Drăgușanu, apel disperat, pe holurile spitalului: ”Iată-mă în fața unei situații pe care nu am vrut să o fac publică”

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Valentin Uritescu a murit

Boala cu care Valentin Uritescu s-a luptat timp de 50 de ani. „O boală teribilă, degenerativă. Îmi venea să mă sinucid”

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf, SUMA fabuloasă pe care o primește la noua echipă de fotbal. Este de aproximativ 3 ori mai mare

Pastila de frumusețe: Îngrijirea tenului în sezonul cald

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist...