„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Menținerea greutății fără restricții drastice este posibilă, iar ordinea în care sunt consumate alimentele joacă un rol esențial. Medicul Adina Alberts a explicat o metodă simplă prin care mesele pot deveni mai sănătoase, fără riscul de a acumula kilograme în plus.
Pentru a controla nivelul glicemiei și a evita depunerile de grăsime, este important ca alimentele să fie consumate într-o anumită ordine. Potrivit medicului Adina Alberts, prima dată ar trebui să fie consumate legumele proaspete, cum ar fi salata, fără alte adaosuri. Abia după aceea se recomandă consumul proteinelor animale, precum friptura, ouăle sau lactatele. La final, în ultima etapă a mesei, ar trebui consumați carbohidrații: cartofi, orez, paste sau pâine.
Această strategie ajută la reducerea impactului carbohidraților asupra glicemiei, prevenind creșterea bruscă a nivelului de insulină, responsabilă de acumularea grăsimilor. În plus, combinarea corectă a alimentelor poate îmbunătăți digestia și poate contribui la menținerea unei greutăți optime fără diete restrictive.
Adina Alberts recomandă respectarea acestei ordini indiferent de tipul de masă. De exemplu, în cazul unei mese care conține friptură cu cartofi prăjiți și salată, este indicat ca salata să fie consumată prima, urmată de carne, iar cartofii să fie lăsați la final. Aceeași regulă se aplică și la paste sau orez, care ar trebui precedate întotdeauna de legume. Prin aplicarea acestor trucuri simple, mesele pot deveni mai sănătoase, iar riscul de îngrășare poate fi redus considerabil, fără a fi necesare restricții alimentare drastice.
„Există un truc pe care vreau să vi-l spun. Vrem să mâncăm, de exemplu, la o masă, friptură cu cartofi prăjiți. Trebuie să știți un lucru. Fraților, mâncați mai întâi friptura toată, goală, fără pâine, fără nimic. Și abia după aia mâncați cartofii prăjiți. Dacă aveți friptură cu cartofi prăjiți, salată, mâncați salata. Salata e prima. Goală. Dacă e salată simplă cu lămâie, asta e. Mâncați toată salata goală înainte. După aia friptura și după aceea cartofi prăjiți.
Dacă aveți, de exemplu, paste. Pastele totdeauna trebuie mâncate cu o salată. Și salată, evident, mâncată înainte de a mânca paste. Sau aveți orez. Totdeauna înainte de orez, mâncați salata. Și după aceea orezul. Deci ordinea e așa. La orice masă se există legume. Legume proaspete. Chiar și la micul dejun este important să existe legume. Legumele se mănâncă primele.
După care urmează proteinele animale, cum ar fi friptura, ouăle, produsele lactate. Astea se mănâncă în a doua etapă în alimentație. Și carbohidrații reprezentați de cartofi, orez, paste, pâine, se mănâncă în a treia etapă a alimentației. Dacă nu le combinați, nu vă veți îngrășa. De ce spun asta și care este explicația? Este nivelul glicemic. Alimentele care vor determina o descărcare rapidă de insulină trebuie mâncate ultimele și acelea sunt carbohidrații. Dacă înainte îi dăm organismului salată, după care îi dăm proteine și la sfârșit îi dăm carbohidrații, aceștia vor fi absorbiți în cantități mult mai mici”, a spus medicul Adina Alberts.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Consumul de apă, un gest atât...
Consumul de apă, un gest atât...
Doctorul Marius Sava a...