5 lucruri banale care-ți distrug sănătatea inimii fără să știi
Mulți dintre noi știu care sunt factorii majori de risc pentru boli de inimă, lucruri pe care le tot vedem pe afișe sau în reclame: fumat, hipertensiune arterială, obezitate, diabet, colesterol ridicat, lipsa de exercițiu. Dar următoarele cinci lucruri banale îți distrug sănătatea inimii fără să știi: 

Poluarea aerului, singurătatea, lipsa spațiului verde, lipsa somnului și stresul sunt cele cinci lucruri la care poate nu te-ai gândi că-ți fac praf sănătatea inimii. 
Multe dintre ele nu le putem controla, așa că poate nu ne gândim suficient la ele. Dar pot afecta și pot contribui chiar la unii dintre factorii majori de risc, cei clasici.

1. Poluarea


Dacă discutăm de poluarea aerului, spre exemplu, mai multe studii au arătat că aerul poluat este un pericol pentru sănătate, în special pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu probleme pulmonare și cardiovasculare subiacente.

De vină sunt particulele mici din aer care, atunci când sunt absorbite în plămâni, provoacă inflamație, iar aceasta se reflectă imediat în sistemul cardiovascular. Specialiștii cred că este un efect toxic direct. 

Pe termen scurt, persoanele vulnerabile la acest factor extern sunt îndemnate să rămână în casă sau să poarte măști atunci când calitatea aerului este deosebit de proastă în zona în care locuiesc. Dar nu e valabil pentru toată lumea. Spre exemplu, un studiu recent din Danemarca a arătat că beneficiile exercițiilor în aer liber pentru a preveni atacurile de cord depășesc riscurile poluării aerului, în timp ce un studiu din SUA, publicat în revista Circulation a American Heart Association (AHA) a indicat că o dietă mediteraneană sănătoasă pentru inimă poate atenua o parte din daune cauzate de poluarea aerului. Dar în ciuda acestor lucruri, pe termen lung, poluarea aerului ar trebui redusă arată experții, pentru că oricât de sănătoasă ți-ar fi dieta sau cât de multe exerciții ai face, la un moment dat beneficiile acestora vor fi depășite de riscul dat de poluare. 

 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 15 dec, 21:47

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Adela Popescu, gestul pe care îl face în fiecare vacanță all inclusive: „Mi-e rușine să spun”

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Carmen Harra, foto Facebook

Divorțurile „anunțate” de Carmen Harra. Clarvăzătoarea a prezis destrămarea unor cupluri celebre: „Relația asta devine abuzivă și o să se termine foarte prost”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Delia, instagram

Delia Matache, martoră la tragedia din Alpii italieni, Dolomiti. Mai mulți oameni au fost uciși de o avalanșă: "Sfatul meu e ca pasionaţii de munte să..."

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat

Ai înghițit guma de mestecat? Iată ce se poate întâmpla...