5 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a lua prima înghițitură de cafea dimineața
Data publicării:
 Dacă amânați prima înghițitură în favoarea altor obiceiuri, puteți optimiza beneficiile cafelei. Citește mai departe pentru a afla care sunt cele cinci lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a bea prima ceașcă de cafea de dimineață.

Luați un mic dejun nutritiv

Organismul fiecăruia este diferit, iar mulți oameni pot bea cafea pe stomacul gol fără să sufere consecințe. Cu toate acestea, după cum subliniază The New York Times, unele persoane care își beau cafeaua la prima oră a dimineții se confruntă cu niveluri mai ridicate de aciditate în stomac și esofag, ceea ce poate duce la reflux.

Nancy Mitchell, RN, un scriitor colaborator la Assisted Living, spune că este deosebit de important să luați micul dejun înainte de a bea cafea dacă suferiți de inflamație intestinală. "Afecțiunile inflamatorii, cum ar fi gastrita, fac mucoasa intestinală sensibilă la alimentele acide", spune ea pentru Best Life, adăugând că acest lucru poate provoca balonare și disconfort abdominal.

James Walker, MD, un fizician clinic și consultant medical pentru Welzo, este de acord. "Consumul unui mic dejun echilibrat înainte de cafea oferă nutrienți esențiali și energie, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, susține funcția cognitivă și ajută la evitarea potențialului disconfort digestiv pe care unele persoane îl pot experimenta pe stomacul gol", spune el.

Bea apă

Mulțumită cafelei de dimineață, uităm adesea să ne hidratăm și în alte moduri. Și în timp ce cafeaua și alte băuturi cu cofeină contează în aportul total de lichide, apa este cea mai bună modalitate de a vă menține un nivel ridicat de hidratare.

"A vă începe ziua cu apă ajută la rehidratarea organismului după somn, vă dă startul metabolismului, ajută la digestie și previne deshidratarea cauzată de efectul diuretic al cafelei", spune Walker. Experții Clinicii Mayo spun că bărbații ar trebui să vizeze 15,5 căni de apă zilnic, în timp ce femeile au nevoie de 11,5 căni de apă zilnic pentru o hidratare optimă.

Faceți mișcare

Cofeina a fost asociată de mult timp cu îmbunătățirea performanțelor atletice, dar experții spun că antrenamentul înainte de ceașca de cafea zilnică poate aduce și anumite beneficii. "Exercițiile fizice înainte de cafea pot stimula circulația, pot crește nivelul de energie, pot îmbunătăți starea de spirit și pot potența efectele de ardere a grăsimilor prin utilizarea mai eficientă a rezervelor de energie proprii ale organismului", spune Walker.

Cesar Sauza, RDN, dietetician nutriționist înregistrat la site-ul Health Canal, adaugă că exercițiile fizice înainte de a bea cafea pot elimina complet nevoia de a bea cafea. "Activitatea fizică de dimineață stimulează nivelul de energie și concentrarea pentru restul zilei, așa că înlocuirea unei cești de cafea cu o activitate fizică poate ajuta la reducerea aportului de cofeină", spune el pentru Best Life.

Spălați-vă pe dinți

Există o dezbatere de lungă durată cu privire la faptul dacă este mai bine să vă spălați pe dinți înainte sau după ce beți cafea, dar mulți experți spun că cel mai bine este să vă spălați mai întâi pe dinți, apoi să așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a vă lua prima cafea.

"Este recomandat să vă spălați pe dinți înainte de a bea cafea pentru a îndepărta placa bacteriană și bacteriile, reducând riscul de pete dentare legate de cafea", explică Walker. "Așteptarea unui timp scurt după periaj permite ca efectele protectoare ale pastei de dinți să își facă efectul", adaugă el.

Luați în considerare medicamentele și afecțiunile de bază

Dacă luați medicamente dimineața, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră dacă acestea pot interacționa cu cafeaua sau cofeina. Linda Khoshaba, NMD, FABNE, medic certificat în Endocrinologie naturistă și fondator al Natural Endocrinology Specialists (NES), spune că acest lucru este deosebit de important în special pentru medicamentele utilizate pentru tratarea afecțiunilor tiroidiene sau a diabetului. "De exemplu, levotiroxina, un medicament obișnuit pentru hipotiroidism, trebuie luat pe stomacul gol și apoi urmat de o așteptare de 30 de minute până la o oră înainte de a mânca sau de a bea altceva decât apă", notează ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   cafea  obiceiuri 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel