Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
"Usturoiul este un ingredient popular în bucătărie, datorită mirosului puternic și a aromei pe care o dă preparatelor culinare. Cu toate acestea, cu toții ne confruntăm cu efectul nedorit dat de consumul de usturoi, și anume o respirație neplăcută.
Cum putem diminua mirosul de usturoi din respirație?
Alicina reprezintă compusul de apărare al usturoiului împotriva atacului dăunătorilor. Când planta de usturoi este atacată sau rănită, aceasta produce alicină prin intermediul unei reacții enzimatice. Același lucru are loc și atunci când tăiem sau zdrobim usturoiul. Tot alicina este responsabilă și de mirosul neplăcut pe care îl resimțim după ce consumăm usturoi. Atunci când intră în procesul de digestie, alicina din usturoi produce substanțe sulfurice, cu un miros înțepător și ușor de distins, care cauzează o respirație neplăcută", a precizat Dan Vodnar în rubrica "Știință cu sare și piper", potrivit DC Medical.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dan vodnar miros respiratie usturoi
Iată ce-ți rezervă astrele...