Șase greșeli de igienă pe care să NU le mai faci niciodată. Greșeală uriașă pe care o faci când tragi apa la WC și când dormi
Data actualizării:
Data publicării:
Care sunt cele șase greșeli de igienă pe care ar trebui să nu le mai faci niciodată.

Dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să urmăm câteva reguli simple de igienă și probabil pandemia de COVID-19 ar fi trebuit să ne învețe câte ceva.

Orice abatere de la aceste norme poate reprezenta un pericol pentru sănătate și uneori chiar pentru viață. O igienă precară duce la boli grave din care nu ieșim cu toții învingători

Asigură-te că ții cont de nevoile corpului tău și că nu îi faci rău, chiar și fără să îți dai seama.

Cele șase greșeli de igienă pe care să nu le mai faci niciodată

1. Faci duș / baie prea des

Poate o să ți se pară ciudată următoarea idee: spălatul prea des este la fel de dăunător ca lipsa spălatului! Da, chiar așa este! Apa de la robinet îți poate usca pielea, potrivit unei echipe de experți în boli infecțioase de la Universitatea Columbia.

După spusele lor, prea multe dușuri îți face pielea să devină uscată și crăpată, ceea ce duce la pătrunderea cu ușurință a microbilor în corpul tău prin aceste răni. Experții recomandă o singură spălare pe zi. Nici mai mult, nici mai puțin! Ai mare grijă de pielea ta pentru că, de multe ori, aspectul ei reflectă starea sănătății tale.

2. Nu te speli pe mâni înainte de a merge la toaletă

Bacteriile nu se află doar pe suprafețele din exteriorul casei sau doar în jurul vasului de toaletă. Microbii sunt peste tot! Asta înseamnă că poți avea mâinile pline de astfel de microorganisme dacă nu te-ai spălat cu apă și săpun de câteva ore bune.

Când mergi să îți faci nevoie, îți atingi părțile intime și contribui la transferul bacteriilor, ceea ce poate fi extrem de periculos. Astfel, spălarea mâinilor înainte de a merge la toaletă este chiar mai importantă decât spălarea de după. Totuși, este indicat să îți dezinfectezi mâinile de două ori: atât înainte, cât și după. Acordă o mai mare atenție acestor detalii esențiale!

3. Tragi apa cu vârful degetelor

Toaleta este probabil cel mai murdar loc din locuința ta. Studiile arată că uneori, și la 90 de minute după igienizare, multe bacterii încă trăiesc acolo. Încearcă să tragi apa cu partea exterioară a degetului, nu cu partea interioară. În acest mod eviți să lași mai mulți microbi pe vasul de toaletă. Interiorul palmelor este întotdeauna mai murdar pentru că el atinge suprafețele.

De asemenea, această metodă te împiedică și pe tine să iei mai mulți microbi pe mână și să îi împrăștii peste tot, în cazul în care mai atingi și altceva înainte să te speli (de exemplu, robinetul de la chiuvetă).

Citeșe continuarea pe DC MEDICAL


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   greseli  igiena  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel