6 Idei de preparate ușoare de primăvară, pe care trebuie neapărat să le încerci
Data publicării:
Primăvara este anotimpul perfect pentru a consuma cât mai multe verdețuri, bogate în vitamine.

După iarna friguroasă care a trecut, chiar dacă a fost mai puțin geroasă, din punct de vedere tehnic, decât în anii trecuți, începe ușor să revină totul la viață. Așa că, acum este momentul potrivit să începem să mâncăm sănătos.

Asta înseamnă tot felul de salate, ierburi proaspete, mazăre, anghinare și multe altele. 

Iată câteva rețete ușoare din care te poți inspira, în sezonul cald:

1. Salată Caesar de somon la grătar, cu sparanghel și lămâie

Cui îi pasă că nu este vară și că nu este suficient de cald pentru a porni grătarul! Pentru această combinație, va merita, garantat. Este o rețeță atipică de salată Caesar, cu somon la grătar, sparanghel și lămâie puțin coaptă.

2. Supă de legume de primăvară

Sezonul supelor este în orice anotimp, dar primăvara este perioada în care trebuie să profiți de legumele recoltate devreme, cum ar fi prazul, mazărea, cartofii noi și spanacul. Adăugă ierburile spre final, pentru a le permite să rămână strălucitoare și proaspete.

3. Tartă de legume, pe bază de ouă

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de grămezi de lucruri moi, fragede și verzi: pătrunjel, coriandru, mărar, romaniță, ceapă degerată. Amestecă ouăle cu ierburile și condimentate, precum sare, piper negru, nuci, uneori făină. Toarnă apoi compoziția într-o tigaie. Poți găti ierburile, pentru scurt timp, înainte de a adăuga ouăle, iar cantitatea acestora trebuie să o depășește cu mult pe cea de ouă, acestea din urmă având doar rol de închegare. Astfel, gustul predominant este cel al plantelor.

4. Cod cu rucola și lămâie

Rucola este, de departe, favorita primăverii. Pregătește codul proaspăt prăjit sau, la cuptor, iar dedesubt pune un pat de rucola cu un dressing aromat și cu lămâie.

5. Ciorbă de salată verde, cu afumătură

Ciorba de salată cu afumătură este clar vestitorul începutului de primăvară. Gustul ei deosebit este datorat legumelor verzi, pe care le găsim doar la începutul acestui sezon cald. 

6. Mâncare de urzici cu mămăligă

Clar acest preparat este îndrăgit de mii de români, care abia așteaptă să vină primăvara, pentru a face rost de urzici tinere, pentru a prepara această delicatesă. Tocănița obținută se servește cu mămăligă și cu hrean.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: legume  mancare  primavara  sănătate  verdeturi 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel