6 lucruri care se întâmplă cu corpul tău atunci când săruți pe cineva/ STUDIU
Data actualizării:
Data publicării:
Sărutul este extrem de benefic pentru organism și vă oferă o mulțime de beneficii mentale și fizice.

Iată 5 motive pentru care sărutul este sănătos pentru tine:


1. Sărutul stimulează imunitatea

Un studiu raportat în revista Medical Hypotheses spune că sărutul poate crește imunitatea unei femei împotriva Cytomegalovirusului. Citomegalovirusul, care transmis prin sange, fluide corporale sau organe transplantate, poate provoca orbirea copiilor și alte defecte congenitale dacă mama este purtătoare în timpul sarcinii. În rest, microbul este relativ inofensiv la adulți. S-a crezut mult timp că sărutul este o modalitate de transmitere a microbilor și, astfel, de întărire a apărării organismului, așa că, prin urmare, poate fi sănătos să ne sărutăm în fiecare zi. 

2. Sărutul te ajută să îți alegi cel mai bun partener

Antropologul Helen Fisher descrie sărutul ca fiind un "instrument de evaluare a partenerului". O mare parte din cortex este dedicată captării senzațiilor din jurul buzelor, obrajilor, limbii și nasului. Dintre cei 12 nervi cranieni, cinci dintre ei captează datele din jurul gurii. Gura este construită pentru a capta cele mai sensibile senzații - cele mai complicate gusturi și mirosuri, atingere și temperatură.

De ce este important sărutul într-o relație? Atunci când săruți pe cineva, îl poți auzi, vedea și simți cu adevărat. Așa că sărutul nu este doar un sărut. Este un anunț profund despre cine ești, ce vrei și ce poți oferi. Prin urmare, sărutul poate fi benefic pentru relația ta, deoarece te poate aduce pe tine și pe partenerul tău mai aproape unul de celălalt dacă aveți o conexiune puternică prin sărut. 

Alți cercetători remarcă faptul că sărutul este modul în care biologia determină cu cine din natură ești cel mai compatibil din punct de vedere genetic.

"În momentul sărutului, există mecanisme bine conectate care evaluează sănătatea, starea de reproducere și compatibilitatea genetică", spune Gordon G. Gallup Jr. profesor de psihologie evoluționistă la Universitatea de Stat din New York, la Albany.

3. Sărutul arde calorii

În funcție de diferite rapoarte, sarutul arde între 2 și 26 de calorii pe minut. 

4. Sărutul menține mușchii faciali puternici

Sigur că abdomenul ferm sau coapsele fără celulită pot fi primele pe listă, dar nu subestimați antrenamentul pe care îl face gura în timpul unei sesiuni de sărutări. Cercetătorii spun că folosești 30 de mușchi în timp ce te săruți, iar sărutul ajută la menținerea obrajilor fermi.

5. Sărutul te relaxează în mod natural

Rapoartele științifice spun că sărutul crește nivelul de oxitocină, substanța chimică naturală de calmare a organismului, și crește endorfinele, hormonii de binefacere ai organismului. De asemenea, s-a observat că schimbul de salivă crește dopamina, care ajută la sentimentele de relații romantice și atașament.

6. Sărutul reduce anxietatea

Pe lângă faptul că reduce stresul, vă face să vă simțiți mai relaxați și vă dă o stare de bine, sărutul poate ajuta la scăderea nivelului de anxietate. Oxitocina vă scade anxietatea deoarece vă crește starea de bine și capacitatea de a vă relaxa, potrivit healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  sănătate  sarut 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel