6 moduri în care rutina ta de machiaj ar putea dăuna sănătății ochilor tăi. Care sunt cele mai mari greșeli
Data publicării:
O rutină greșită de machiaj vă poate lăsa vulnerabilă la probleme precum iritații și infecții. Sau mai rău. Unele persoane care se machiază au fost orbite temporar sau permanent de o infecție cauzată de un produs cosmetic pentru ochi.

Mai mult, petele de pigment din produsele pentru ochi pot ajunge în ochi, provocând disconfort, spune pentru Ashley Brissette, MD, purtător de cuvânt clinic al Academiei Americane de Oftalmologie și profesor asistent la Weill Cornell Medicine din New York, potrivit livestrong.com

Aceasta poate fi o problemă mai mare pentru persoanele care poartă lentile de contact, au ochii sensibili sau au ochii uscați, notează un studiu din septembrie 2015 din Eye & Contact Lens, care a constatat că sclipiciul și creionul de ochi pot inflama ochiul.

Pentru a-ți păstra ochii atât frumoși, cât și sănătoși, iată care sunt obiceiurile de machiaj pe care ar trebui să încerci să le eviți:

Greșeala 1: Nu te demachiezi înainte de culcare

Nu numai că resturile de rimel îți vor păta fața de pernă, dar obiceiul de a merge la culcare fără să te speli pe ochi și pe față poate fi iritant. Bacteriile, praful, alergenii și machiajul care persistă pot duce la infecții,  roșeață, uscăciune și oboseală oculară", spune Dr. Brissette.

În mod alarmant, o femeie a solicitat asistență medicală pentru că se simțea ca și cum ar fi avut mereu ceva în ochi, conform unui raport de caz din mai 2018 în Ophthalmology. S-a dovedit a fi vorba de rimel întărit care se încrusese sub pleoapele ei. Cauza? Ea a spus că a purtat rimel timp de peste 25 de ani fără să îl îndepărteze în mod corespunzător.

Întotdeauna îndepărtați machiajul înainte de culcare, sfătuiește Dr. Brissette - este bun și pentru sănătatea pielii. Dacă vă simțiți prea leneșă pentru a merge la chiuvetă, păstrați șervețele demachiante lângă pat pentru a îndepărta rapid machiajul.

Chiar dacă nu purtați machiaj, aveți nevoie de un bun regim de curățare a zonei ochilor. "Cel mai mare sfat al meu este să vă spălați pleoapele și genele în fiecare zi. Toată lumea știe că trebuie să se spele pe dinți în fiecare zi, dar nu toată lumea știe că ar trebui să te speli în jurul ochilor", spune Dr. Brissette.

 

Greșeala 2: Împrumuți trusele de machiaj prietenelor


Deși este la îndemână să iei rimelul unei prietene în caz de nevoie, aceasta este o modalitate ușoară de a transfera bacterii și alte impurități direct în ochii tăi. "Nu împărțiți niciodată machiajul ochilor cu alții", spune Dr. Brissette.

Oh, și dacă "testerele" revin vreodată în magazinele de frumusețe și în magazinele de departamente după pandemie, evitați să le folosiți și pe acestea - riscul lor de contaminare poate fi chiar mai mare, spune FDA.

 

Greșeala 3: Folosești produse de machiaj vechi

Dr. Brissette recomandă să păstrați produsele de mahiaj deschise nu mai mult de șase luni. "Acest lucru va ajuta la evitarea infecțiilor", spune ea.

Dacă aveți o infecție la ochi, veți dori să aruncați orice machiaj pentru ochi pe care îl foloseați atunci când a apărut infecția pentru a evita să vă recontaminați.

Greșeala 4: Te machiezi pe fugă

Timpul este scurt, cu siguranță, dar nu pleca de acasă fără să-ți pui mai întâi rimelul. Și cu siguranță nu-l aplicați într-un vehicul în mișcare.

După cum notează  FDA, dacă te lovești de un obstacol, rimelul poate intra în ochi și îți poate zgâria corneea.  Dacă asta nu era suficient de rău, acea zgârietură se poate transforma apoi într-o infecție.

Greșeala 5: Porți extensii de gene

Pentru un eveniment ocazional important, extensiile de gene sunt o modalitate excelentă de a-ți amplifica aspectul. Pentru uzura de zi cu zi? Ei bine, asta poate cauza probleme.

"Extensiile de gene pot face dificilă curățarea în gene și în jurul pleoapelor, ceea ce poate duce la infecții", spune Dr. Brissette. Genele sintetice și lipiciul pot provoca, de asemenea, reacții la nivelul pleoapelor.

 

Greșeala 6: Nu te speli pe mâini înainte să te machiezi

Înainte de a apuca acel eyeliner sau fard de pleoape, spală-te pe mâini, recomandă Dr. Brissette. Bacteriile de pe mâini pot fi transferate la ochi, mai ales dacă te machiezi uneori cu vârful degetelor, iar acest lucru poate duce cu ușurință la o infecție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: infecții  machiaj  sănătate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel