6 sfaturi pentru a-i ajuta pe cei care suferă de depresie, în perioada sărbătorilor. Ce trebuie să faci
Data publicării:
În timp ce sfârșitul anului marchează un moment de sărbători, vacanțe și tradiții care reunesc familiile și stârnesc sentimente de bucurie, există persoane ale căror amintiri și sentimente legate de această perioadă a anului sunt cu totul diferite de cele așteptate în mod obișnuit. Unii suferă de boli mintale sau ale căror amintiri despre sezonul sărbătorilor nu sunt de vremuri plăcute. Din păcate, mulți dintre noi uită că nu toată lumea percepe această perioadă a anului în același mod ca și noi.

Mulți dintre noi simt povara unor așteptări nerezonabile de perfecțiune în această perioadă a anului. În timp ce încă mai avem de îndeplinit sarcinile de zi cu zi, trebuie, de asemenea, să decorăm, să cumpărăm cadouri și să participăm la funcțiile sociale. Aceste așteptări pot provoca stres și anxietate, chiar și în cazul celor care se bucură de această perioadă a anului. Imaginați-vă stresul și anxietatea resimțite de cei care încearcă pur și simplu să facă față vieții, ca să nu mai vorbim de așteptările suplimentare ale acestui sezon.

Ce putem face pentru a-i ajuta pe cei cu depresie de sărbători?

Iată 6 sfaturi pentru a-i ajuta pe cei care suferă de depresie de sărbători:

1. Fiți conștienți

Creați o conștientizare în interiorul dvs. și învățați-vă copiii să înțeleagă că nu toată lumea se simte veselă în această perioadă a anului. Această conștientizare nu este menită să pună o povară asupra noastră, ci mai degrabă ca o recunoaștere a realității celorlalți.

2. Permiteți deschiderea

Creați un mediu în care oamenii să se simtă deschiși pentru a-și împărtăși sincer sentimentele.  La petreceri sau adunări, încurajați pe toată lumea să participe, fiind în același timp respectuoși față de cei care au dificultăți în a participa. Încercați să planificați activități care să permită unei persoane să participe în măsura în care se simte confortabil.

3. Fiți flexibil în ceea ce privește așteptările pe care le aveți de la ei

Fiți conștienți de faptul că este posibil ca așteptările dvs. cu privire la ceea ce constituie o sărbătoare tradițională să nu fie aceleași așteptări ale celorlalți. Permiteți-vă flexibilitatea de a fi deschis la tradițiile altora și la modul în care se pot simți ceilalți. De exemplu, dacă organizați cina în familie, luați în considerare orice membri ai familiei care au avut un an dificil. Acordați-le spațiul sau timpul necesar pentru a vorbi, dacă doresc. Fiți conștienți de faptul că prezența lor poate să fi fost o sarcină dificilă în sine, relatează yourtango.com


4. Fiți de susținere

Dacă știți de cineva care suferă de o boală mintală sau care consideră că această perioadă a anului este dificilă din punct de vedere emoțional, fiți un prieten care vă sprijină. Permiteți-vă să fiți prezent pentru ei, chiar dacă nu sunt rostite cuvinte. Încurajați-i să vi se alăture la mici adunări și înconjurați-i cu oameni care au la inimă interesele lor.

5. Spuneți-le: Este în regulă să fii egoist

Sprijină-i pe cei despre care știi că suferă în această perioadă a anului, încurajându-i să fie egoiști.
Este vorba de egoism în sensul că trebuie să facă lucruri pentru a avea grijă de ei înșiși, indiferent de așteptările care li se pun. Nu te face o persoană rea dacă îți acorzi prioritate, de fapt este esențial pentru bunăstarea ta să faci acest lucru.


6. Fii un bun ascultător

Luați-vă timp din ocupația acestui sezon pentru a fi un ascultător eficient pentru cei care au nevoie să își împărtășească sentimentele. Să-i încurajezi și să le permiți celor care suferă să împărtășească ceea ce simt poate fi cel mai util lucru pe care îl poți face pentru ei.

Tăcerea nu este bună pentru cineva care suferă din punct de vedere emoțional în această perioadă a anului, chiar dacă simte că nu trebuie să vorbească. Încurajați-i cu iubire să împărtășească, lăsându-i să știe că îi veți asculta fără să îi judecați, indiferent de ceea ce împărtășesc.

În acest sezon de sărbători, în timp ce ne reunim cu familiile și prietenii noștri, să fim recunoscători și bucuroși în tradițiile și părtășia noastră.


Dar să nu-i uităm pe cei care suferă din punct de vedere emoțional în această perioadă a anului. A fi respectuoși, înțelegători și prezenți cu dragoste este cel mai bun cadou de sărbători pe care îl poate primi o persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”




pixel